Opdateringer Gratisal 3.9 - 17/07-2019

Vigtigste nyheder

• Udlandsbetalinger via November First kan nu administreres via fanen "Integrationer"
  • Brug Gratisal til at formidle virksomhedens betalinger
  • (Beta) Forbedringer til integrationen med NAV via Inventio.it
  • Integrationen til PlanDay - Version 1: Filbaseret import af medarbejder-stamdata
  • Et hurtigere Gratisal
  • Klient-bibliotek til Gratisals åbne REST-API

Udlandsbetalinger via November First kan nu administreres via fanen "Integrationer"

Hvis du benytter November First til at lave lønudbetalinger til udenlandske medarbejdere, kan du nu se og opsætte denne integration samme sted som du administrerer dine integrationer til fx økonomi- og timesystemer.

Hvis du endnu ikke bruger funktionen, men ønsker at komme i gang, så tilmeld den under fanen ”Ekstra” eller kontakt os for mere information.

https://gratisal.zendesk.com/knowledge/articles/new/da?brand_id=513979#h_67e807d1-3556-42a7-aee6-4b79ab1e0683

Brug Gratisal til at formidle virksomhedes egne betalinger

Vi har sagt det før – Gratisal er andet og mere end bare et lønsystem.

Hvis din virksomhed ofte har behov for at lave udbetalinger – hvad enten det er almindelige kontooverførsler, NemKonto eller overførsler til udlandet – giver Gratisal dig nu mulighed for at ”låne” af vores velafprøvede betalingsmotor.

Du skal blot udfylde og uploade et Excel-ark med de nødvendige data, så bliver betalingerne automatisk afsendt sammen med vores almindelige betalinger af løn, skat og pension. Det er ikke engang et krav at virksomheden benytter Gratisal som lønsystem.

Kontakt os på support@gratisal.dk for at høre mere om dette helt nye tilbud.

(Beta) Forbedringer til integrationen med NAV via Inventio.it

Denne integration har fået en del kærlighed og er opgraderet med følgende nye funktioner:

• Mere intuitiv opsætning – kopiér blot de fulde Smart API URL’er fra Inventio’s interface.
  • Mulighed for gruppering på afdeling, medarbejder og/eller brugerdefinerede dimensioner på bogføringsposterne
  • Mulighed for at vælge journaltype/kassekladde
  • Mulighed for at angive at dimensions-gruppering kun skal ske på driftskonti, mens balancekonti summeres på lønarts-niveau.

Ændringerne har stadig Beta-status – prøv det af, og tag fat i os hvis du skulle opleve nogle ”børnesygdomme”.

Integrationen til PlanDay - Version 1: Filbaseret import af medarbejder-stamdata

Vi vil i de kommende måneder bygge en omfattende og fuldautomatisk integration til timesystemet PlanDay. Indtil videre har du mulighed for at importere medarbejder-stamdata via en fil der kan trækkes ud fra PlanDay. Kontakt os for hjælp til denne funktion, og ”stay tuned” for kommende udvidelser.

Et hurtigere Gratisal

Vi har formået at skære titusindvis af linier med CSS-kode ned til en brøkdel af den oprindelige størrelse. Det gør systemet hurtigere, og gør det nemmere for os at tilføje nye skærmbilleder og funktioner.

For de uindviede er CSS den kode der fastlægger systemets visuelle udseende, herunder hvordan det tilpasser sig til forskellige skærmstørrelser. Vores ambition er nemlig at Gratisal skal fungere godt og se lækkert ud, uanset om du bruger en lille mobiltelefon eller en 65-tommers 4K-fladskærm.

For dig som bruger betyder dette at du kan opleve at visse ting ikke ser ud helt som de plejer. Nogle ting vil se bedre ud end før, men du kan også opleve at der har indsneget sig forringelser som er sluppet gennem vores nåleøje. I så fald håber vi at du vil tage dig tid til at rapportere det til os, meget gerne med et screenshot.

Klient-bibliotek til Gratisals åbne REST-API

Hvis du er udvikler og ønsker at kode op mod Gratisal, er dit liv nu blevet endnu nemmere. Vi har fra starten haft et åbent REST-baseret web-API som gør det nemt at integrere med systemet, men som noget nyt stiller vi nu også et klient-bibliotek til rådighed, skrevet i C#. Biblioteket har autogenerede klasser og eksempel-kode som gør det lynhurtigt og nemt at komme i gang.

Vi anbefaler at du kontakter vores CTO Daniel Binau på db@gratisal.com hvis du er interesseret i at høre mere om API’et.

Du kan dog også bare gå på opdagelse i klientbiblioteket, som findes på https://github.com/capworks/gratisalapiclient/. Start med at læse PDF-filen som ligger i roadmappen.

Andre væsentlige ændringer

• Du kan nu vælge at tilføje en linie på lønsedlerne med navnet på administrator, og instrukser om at kontakte denne person hvis medarbejderen har spørgsmål til lønnen. Det aktiveres under Virksomhed -> Opsætning -> Indstillinger. Funktionen bliver udbygget yderligere i næste opdatering.
  • Som afsender af betalinger vil man fremover se lidt mere informative tekster på virksomhedens kontoudtog.
  • Det er nu muligt at eksekvere en brugerdefineret import-definition ”on the fly”, altså uden at gemme definitionen først.
  • Rapporten under Virksomhed -> Godkendelse -> Timer giver dig nu mulighed for at udvælge en eller flere specifikke medarbejdere du ønsker at medtage.
  • Vi mener at have fået skovlen under Chromes dårlige vane med at foreslå dig at gemme brugernavn og password i diverse situationer hvor det ikke gav mening.
  • Import-funktionen til medarbejder-stamdata er blevet lidt bedre til at håndtere tilfælde hvor den samme fysiske person har flere ansættelser. Det vil blive forbedret yderligere i en kommende opdatering.
  • Mere i det tekniske hjørne: Vi har opgraderet til de nyeste versioner af Angular og KendoUI, hvilket blandt andet kan give en forbedret hastighed.
  • Systemet informerer nu automatisk både medarbejder og administrator hvis en lønudbetaling fejler. Det sker typisk pga. forkert indtastet kontonummer eller manglende NemKonto. Tidligere informerede vi kun administrator, og processen var manuel så der kunne forekomme ventetid.

Mindre detaljer

• Når du importerer medarbejdere via en integration, bliver medarbejderlisten nu automatisk opdateret med de nye data.
  • Man får nu en brugervenlig fejlmeddelelse hvis man forsøger at printe en lønseddel i HTML-format (man skal bruge PDF i stedet).
  • Det er blevet nemmere at navigere væk fra fanen Lønkørsler mens systemet stadig er i gang med at beregne.
  • Bedre fejlmeddelelser i integrationerne til Dinero og Uniconta
  • Som altid har vi lavet en lang række mere subtile forbedringer, performance-optimeringer og bugrettelser.