Skattekort

Her gennemgår vi de vigtige elementer under afsnittet skattekort.

Det er relevant, når du skal oprette en ny medarbejder under Medarbejdere > Generelt eller redigerer dine stamdata under Selvbetjening > Mine data.

Hop til Selvbetjening > Mine data

Hop til Medarbejdere >Generelt

Ændre i skattekort under Mine data

Dette gør du under Selvbetjening > Mine data

Hvis du ønsker at rette i skattekortsoplysningerne, trykker du på blyantsikonet i nederste højre hjørne, hvilket giver dig mulighed for at redigere.

Gennemgang af felterne under Skattekort

Tip: Hvis du inde i appen holder musen over Sk_rmbillede_2019-03-14_kl._14.33.47.png-ikonet, vil du få en kort forklaring på feltet.

Under skattekorttype (1) kan du se om skattekortet er A) indhentet fra E-indkomst via forespørgsel, B) automatisk afsendt fra E-indkomst på SKATs initiativ eller C) oprettet manuelt.

Hvis der ikke er vist noget skattekort, er det fordi der ikke er indhentet endnu.

Klik da på ”Anmod om skattekort” (2). Der kan gå op til to timer før du modtager skattekortet, og hvis du holder musen over det lille i ud fra ”skattekort type” (3), vil du kunne se hvornår anmodningen er sendt.

Felterne ”Reducér skattefradrag med” og ”Forøg trækprocent med” (4), benytter du, hvis du ønsker, at der skal trækkes mere i skat end skattekortet foreskriver. Du kan forøge trækprocenten eller mindske fradrager – men ikke vice-versa.

Du kan også vælge om du vil benytte dagsfradrag på basis af timeregistreringer (5).
Når der sat hak i denne boks, beregnes medarbejderens skattefradrag som dagsfradraget gange antallet af faktiske arbejdsdage jf. timeposterne. Det er relevant for medarbejdere der arbejder  sporadisk. Funktionen forudsætter, at medarbejderen timeregistrerer i Gratisal, eller at I importerer timeposter fra et andet system.

Til sidst trykker du ”Gem ændringerne”.

Ændre i skattekort under Medarbejdere > Generelt

I venstre side vælger du den medarbejder, du vil arbejde med, og i nedre højre hjørne trykker du på blyantsikonet for at redigere.

Ønsker du at oprette en ny medarbejder finder du også den funktion i højre hjørne. Du kan læse mere om at oprette ny medarbejder her.

1. Under skattekorttype kan du se om skattekortet er A) indhentet fra E-indkomst via forespørgsel, B) automatisk afsendt fra E-indkomst på SKATs initiativ eller C) oprettet manuelt.

2. Du kan se flere detaljer om skattekortet ved at trykke på ”Vis og redigér skattekort”-knappen. Hvis der er tale om et manuelt oprettet skattekort, vil du også kunne redigere i oplysninger her.

3. Hvis der ikke fremgår et skattekort, skal du anmode et ved at trykke på ”Anmod om skattekort”-knappen. Der kan gå op til to timer før du modtager skattekortet, og hvis du holder musen over det lille i ud fra ”skattekort type”, vil du kunne se hvornår anmodningen er sendt.

4. Du kan tillade skattefradrag at overstige fradraget for den aktuelle lønperiode. Hvis f.eks. en medarbejder er ansat fra 1. januar men der første gang køres løn i marts, vil systemet normalt bruge tre måneders skattefradrag. Slå dette fra hvis du i stedet kun ønsker at benytte en enkelt måneds fradrag i det tilfælde.

5. Felterne ”Reducér skattefradrag med” og ”Forøg trækprocent med”, benytter du, hvis du ønsker, at der skal trækkes mere i skat end skattekortet foreskriver. Du kan forøge trækprocenten eller mindske fradrager – men ikke vice-versa.

6. Hvis du sætter hak ved benyt dagsfradrag på basis af tidsregistreringer, beregnes medarbejderens skattefradrag som dagsfradraget gange antallet af faktiske arbejdsdage jf. timeposterne. Relevant for medarbejdere der arbejder sporadisk.
    Funktionen forudsætter, at medarbejderen timeregistrerer i Gratisal, eller at I importerer timeposter fra et andet system.

Til sidst trykker du ”Gem ændringerne”.