Tidsarter

Her kan du blive klogere på, hvad du kan læse ud af den data, du har tilgængelig under Virksomhed > Opsætning > Tidsarter.

Tip: Hvis du holder musen over en kolonneoverskrift, vil du også kunne se forklaringen på hvert felt.

Du kan altid sortere tidsarterne ud fra den kolonne der er mest relevant for dig.

Beskrivelse af tidsart-kolonner

Kolonne-navn

Beskrivelse Se illustration

(Rediger)

Tryk her for at se og redigere registreringer for den enkelte tidsart eller for at tilføje en ny registrering. 1

Aktiv

Angiver om tidsarten skal være aktiv, dvs. valgbar når medarbejderne registrerer timer. 2
Id Tidsartens unikke ID i vores database. 3

Navn

Tidsartens navn som den fremgår i selve systemet. 4

Nedarvet fra

Angiver hvilken standard-tidsart denne tidsart nedarver fra. Du har mulighed for at overstyre hvert enkelt felt – dog er det vigtigt at du er helt klar over konsekvenserne. En blå baggrund i en celle angiver at værdien kommer fra system-tidsarten og altså ikke er overstyret. 5

Beskrivelse

Tidsartens beskrivelse, som hjælper administratorer med at forstå tidsartens anvendelse. 6

Ekstern reference

Ekstern reference, typisk til et kontonummer i jeres økonomisystem. 7

Sortering

Angiver i hvilken rækkefølge tidsarterne skal vises. 8

Tekst på lønseddel

Den tekst der foreslås når tidsarten overføres til en medarbejders løndata. 9

Enhedstype

Angiver tidsartens standardværdi for enhedstype, altså f.eks. dage eller timer. 10

Enhedstype redigérbar

Angiver om brugere må ændre enhedstypen når tidsarten anvendes. 11

Sygdom el. tilsvarende

Angiver om tidsarten betragtes som sygdom. Hvis ja, trækkes medarbejderen i løn afhængig af indstillinger på ansættelsen. 12

Lønart

Angiver hvilken lønart tidsarten skal konverteres til når der overføres til løndata. Kan være blank hvis posterne ikke skal indgå i løndata. 13

(tilføj ny tidsart)

Tilføj ny tidsart. Du finder denne knap nederst i højre hjørne. 14

(klik på billedet for at forstørre)