Overblik over lønsedler

Du finder en oversigt over dine medarbejderes lønsedler under Medarbejder > Lønsedler.

Tal i parentes referer til tallene på billedet, du finder nederst på siden her. Det hjælper dig med hurtigt at finde den sektion du søger i appen.

Hvordan bruger du overbliksbilledet

I højre side vælger du den medarbejder, du vil se informationer for (1).

Herefter får du en oversigt over alle medarbejderens lønsedler, hvor du kan se de overordnede informationer samlet. Det er stilling, periode, grundløn, timer, fradrag, trækprocent, udbetalt løn og feriepenge (2).

Under Vis/Download har du tre muligheder for at åbne lønsedlen (3):

• Vis i samme vindue: Sk_rmbillede_2019-03-12_kl._12.50.02.png
  • Åben i ny browser-fane: Sk_rmbillede_2019-03-12_kl._12.50.07.png
  • Download som PDF:  Sk_rmbillede_2019-03-12_kl._12.50.14.png

Til sidst har du mulighed for at tilbageføre en lønseddel, hvis du har opdaget en fejl (4).

Det kan du læse mere om lige under billedet.

(tryk på billedet for at forstørre)

Tilbageførsel af løn

Som administrator har du også mulighed for at tilbageføre en lønseddel, hvis du har lavet en fejl i lønkørslen.

Tip: Du kan læse en længere gennemgang af tilbageførsel og korrektion af lønkørsler her.

Du tilbagefører en lønseddel ved at markere den lønseddel, det drejer som om og trykke på ”Tilbagefør denne lønseddel”. Kun den bogførte lønkørsel kan tilbageføres.

Derefter vil du se et pop-up-vindue, hvor du blot vælger Forstået.

Lønsedlen er nu tilbageført. Lønkørslens effekt annulleres i Gratisals database, og lønsedlen vil ikke længere være tilgængelig for medarbejderen. Der vil blive oprettet en ny lønkørsel med status ”Annulleret” og medarbejderen vil få besked.

Bankoverførsler der afventer afsendelse til Nets vil blive annulleret, hvis bankoverførslen allerede er gået igennem, skal tilbagebetalingen foregå manuelt.

Læs mere: