Opdateringer Gratisal 3.0 - 16/09/2018

Væsentlige ændringer

Gratisal 3.0

Version 3.0 af Gratisal er live. Hen over de seneste tre måneder har udvikler-teamet arbejdet hårdt på at opdatere pakkestrukturen, lave en helt ny integrationsmotor og meget mere.

Desuden er størstedelen af Gratisal skrevet om. Dette har været nødvendigt for at sikre jer en fortsat god brugeroplevelse i fremtiden.

Det har været noget af en proces, men vi er nu klar til at skyde version 3.0 ud i den virkelige verden.

Ny prisstruktur

I ekstrafanen eller på gratisal.dk/priser finder du vores nye prisberegner. Hvis du vil vide mere om hvad de forskellige moduler gør, kan du læse mere om dette her.

Det vigtigste af alt er at vi har introduceret tre nye pakkeløsninger. Nu skal det ikke blive alt for sælgeragtigt her, men der er gode penge at spare, hvis du vælger en pakke frem for enkelte moduler.

Klik dig ind og eksperimenter med prisen. Som altid kan du se et estimat på prisen yderst til højre (i bunden på mobilen), og modulerne/pakkerne vil først blive købt når du klikker på ”Gem ændringer”.

Bemærk at der i fremtiden vil være en bindingsperiode på tre måneder, men at bindingsperioden først vil træde i kraft fra d. 17. oktober 2018.

Vi skal også gøre opmærksom på, at hvis du er eksisterende bruger af systemet, konverterer vi dig automatisk til den nye pakkestruktur. Dette skulle du også meget gerne have modtaget en mail om.

Ny integrationsmotor

I underfanen Virksomhed -> Opsætning -> Integrationer kan du finde vores nye interface til integrationer.

Den væsentligste ændring er at du nu kan have integrationer til flere systemer på samme tid. I øjeblikket kan man kun lave integrationer til økonomisystemer, men dette er et vigtigt skridt hen imod vores ambition om, at man skal kunne lave integrationer til andet end kun økonomisystemer.

Du kan nu selv vælge hvilke operationer din integration skal foretage sig. I skrivende stund har Gratisal tre operationer:

1. Importér konti (fra økonomisystemet) – henter de konti du bruger i økonomisystemet og forbinder dem med dine lønarter i Gratisal
  2. Eksportér nye lønkørsler (til økonomisystemet) – eksporterer automatisk dine lønkørsler i Gratisal over til en kasseklade i økonomisystemet
  3. Automatisk kontoopsætning af lønarter – sætter referencenummeret på dine lønarter til Gratisals standardværdi (brug denne, hvis du ikke selv har opsat referencenumrene i dit økonomisystem)

Ny fane: Virksomhed -> Løndata

I Medarbejdere -> Løndata angiver du hvilke linjer der er relevante for hver medarbejder. I Virksomhed -> Løndata kan du se værdierne for kolonnerne Enheder, Pr. enhed og Beløb, for alle dine medarbejdere sat op i et skema, så du nemt kan danne et overblik.

Værdierne i skemaet her er for dine medarbejderes nyeste lønperiode. Du kan naturligvis rette så meget du ønsker i disse værdier. Dette er specielt smart fordi, når du retter i værdierne her, bliver lønkørsler for perioden automatisk opdateret.

Denne fane erstatter den gamle redigeringsfunktion i fanen Virksomhed -> Lønkørsler.

Lønarter

Bare rolig, lønarterne virker som de plejer – du skal ikke til at lave alle dine småjusteringer og rettelser om.

Vi har ændret lidt på navnene for de faner og steder du kan ændre i dine lønarter. Under Virksomhed -> Opsætning findes nu to faner for lønarter i stedet for kun en enkelt (Lønarter og Avanceret).

Vi har flyttet den gamle tabel fra fanen Virksomhed -> Generelt og flyttet den over i Lønarter, da de fleste kun vil have brug for at ændre på referencenummeret tilknyttet lønarten.
Det er nu i fanen Avanceret at du kan ændre på alle de mere avancerede ting som Summeringskategori, Enhedstype, Statistik feltkode osv.

Ny rapport: Summeret lønseddel

Administratorer kan få en summeret lønseddel på en medarbejder vist. Man angiver her hvilken medarbejder man ønsker at få vist dette for. Derefter angiver du en Fra- og Til-dato. Systemet beregner selv summen.

Medarbejdere kan få vist samme summeret lønseddel, men kun for dem selv.

Denne rapport bliver vist i samme stil som en almindelig lønseddel, så den er nem for medarbejderne at læse. Den er tilgængelig for administratoren i fanen Medarbejdere -> Lønsedler og for medarbejderen i fanen Selvbetjening -> Lønsedler

Bemærk at rapporten er i beta-stadiet. Vi arbejder løbende på at forbedre denne.

Godkendelsesflow til lønkørsler

Hvis de administratorer der laver lønnen, ikke er de samme som dem der godkender lønnen, kan lønkørsler nu lægges til godkendelse, hvorefter en administrator med godkendelsesrettigheder kan afvise eller godkende dem. Dette gøres samme sted, som der hvor du bogfører lønkørslerne.

Når en lønkørsel er lagt til godkendelse, ændrer den status til Til godkendelse, og administratorerne med godkendelsesrettigheder modtager en notifikation via e-mail.

Godkendelse af timeregistreringer

Vi har lavet en helt ny fane til netop dette: Virksomhed -> Godkendelse -> Tid.

Her kan du se alle timeregistreringer for alle dine medarbejdere på samme tid. Ud over dette, kan du anvende fanen til følgende:

1. Godkende alle timeposter i perioden
  2. Godkende alle timeposter for en bestemt medarbejder i perioden
  3. Afvise en enkelt timepost ad gangen

Udvidelser til denne funktion vil komme i løbet af de næste opdateringer.

Ændringer i brugerfladen

For at gøre det nemmere for dig at se hvilke funktioner der kræver et tilkøbsmodul, har vi lagt et diamantikon ved siden af alle de funktioner som kræver det. Hvis du ønsker at bruge funktionen, skal du blot klikke på diamantikonet og klikke på Tilmeld og fortsæt.

Vores filosofi bag dette er at gøre det synligt hvilke knapper og funktioner du ikke har adgang til. Vi vil som udgangspunkt ikke gemme disse væk, da dette berøver dig muligheden for at opdage nye funktioner, du kunne have brug for. Det skal samtidig være så let som muligt for dig at vælge tilvalgsmodulet, så med to klik kan du gøre dette.

Vi anbefaler stadig at du tager et kig på vores pakker, da der kan være penge at spare, eller flere funktioner for samme eller måske endda en lavere pris.

Mindre ændringer

Lønsedler

• Layoutet for lønsedler er nu ens på alle browsere.

Import

• Der findes nu et felt på vores skabelon, så du kan angive slutdatoen for de timeposterne, du vil importere.
  • Når du opretter din egen definition, kan du nu bruge alle de forskellige måder at identificere medarbejdere.

Ændringer i brugerfladen

• Alle vinduer (dialogbokse) bliver nu vist på en standardiseret måde.

Rapporter

• Knappen for at se rapporter bliver nu kun vist på de faner, hvor der er rapporter at se.

Medarbejderskabeloner

• Tabellen for løndata i Virksomhed -> Skabeloner agerer nu på samme måde som tabellen for løndata i Medarbejdere -> Løndata.

Lønberegning

• Vi har optimeret processerne bag lønberegning, og dette bør nu ske hurtigere end før.

Login

• Efter en bruger har angivet et forkert password fem gange i træk, vil systemet nu lukke i de næste fem minutter.

Mobile

Timeregistrering

• Ny mobilvenlig version af timeregistreringer.

Supportsiden

• Vi har sat nye kategorier på supportsiden, som vil gøre det nemmere at finde rundt på sitet.
    • Flere ændringer vil finde sted i løbet af næste opdatering.
  • Vi har tilføjet en supportartikel for import af timeposter.
  • Samt opdateret supportartikler vedrørende integrationer til økonomisystemer.

Bugfixes

• Fejl rettet, hvor feriepenge blev beregnet forkert.
  • Fejl rettet, hvor det samme tillæg i enkelte tilfælde ville blive vist to gange.