Import af Tidsdata fra Excel

I Gratisal kan du importere dine medarbejderes timeposter direkte til dit lønsystem - et særligt tidsbesparende værktøj for alle typer virksomheder.

Import af Tid sker under Virksomhed -> Opsætning -> Dataimport

Der er to muligheder for at klargøre timeposter til import:

1. Indlæs via Standard skabelon
  2. Indlæs via Egen fil/mapping af Tid

Når timeposterne er klargjort til import, skal du uploade filen.

Mulighed 1: Indlæs via Standard skabelon

Gå til Virksomhed -> Opsætning -> Dataimport

Vælg Timeposter og Hent skabelon.

Vælg hvilket format du ønsker data i. Det er vigtigt at der ikke ændres i linje 5 i den hentede skabelon.

Eks. med CPR nedenfor.

Udfyld med egne data og gem lokalt på computeren.

Gå til Upload filen.

Mulighed 2: Indlæs via Egen fil/mapping af tid

Har du dataudtræk fra et andet system i et færdigt excel-ark som du ønsker at indlæse, kan du lave en mapping af denne fil ind til Gratisal.

Med denne funktion kan du mappe de kolonner der skal indlæses.

Gå til Virksomhed -> Opsætning -> Dataimport

Vælg Timeposter og Jeg har min egen fil.

Klik Opret definition og navngiv mappingen. I eksemplet herunder vælg Kolonne.

Upload den ønskede fil.

Eks. nedenfor viser hvordan det ser ud når du skal mappe.

Indsæt værdier ud for hver af dine egne betegnelser i excel-arket.

Herefter klikker du Gem og er nu klar til at importere filen.

Gå til Upload filen.

Upload filen

Når al data er klar, indlæses den således:

Gå til Virksomhed -> Opsætning -> Dataimport

Vælg Timeposter og Upload udfyldt fil.

Herefter har du følgende muligheder for at uploade standard eller din egen gemte definition. Eksempel:

• Benytte standard skabelon
  • Dine gemte datafiler (filer du selv har anavngivet under mapping)

OBS: Når du uploader data til Gratisal skal du være opmærksom på følgende:

• Hvis din fil består af flere ark, er det kun det første ark der bliver indlæst. Har du brug for at indlæse data i mere end ét ark, skal du indtaste og uploade ét art ad gangen.
  • Det er vigtigt at alle værdier bliver skrevet ind i arket, præcis som det står i Gratisal skabelonen.
  • Flere ansættelser: Hvis en medarbejder har mere end én aktiv ansættelse, skal du til medarbejderlisten enten bruge Gratisals medarbejder-ID eller virksomhedens eksterne reference, som skal angives med de specifikke kolonneoverskrifter.