Gratisal Opdateringer 4.01 - juni 2020

Væsentlige nyheder

• Ny rapport ved navn ”Løndetaljer for periode”. Rapporten lister samtlige lønposter (de samme som kan ses i sektionen ”Lønspecifikation” på selve lønsedlen) for udvalgte medarbejdere i en valgfri periode.

• Gratisal integreres nu med ECIT Employee og HR Cloud. Kontakt os for yderlige informationer eller hjælp til opsætningen.

• Vi har taget væsentlige skridt mod at kunne lancere Gratisal i Sverige. Hvis du administrerer en svensk virksomhed, som ikke er afhængig af overenskomster, så kan du allerede nu køre løn i systemet. Risikoen for ”børnesygdomme” er dog til stede.
    Vi tilbyder attraktive fordele til svenske virksomheder, der vil bruge systemet her i denne tidlige fase. Kontakt os hvis det har interesse for dig.

• Fanen ”Lønarter” findes nu i en simpel, avanceret og fuld visning. Dette gør både fanen mere overskuelig og hjælper på hastigheden (når den simple eller avancerede visning vælges).

• Det er nu muligt at angive at en procentdel af optjent fritvalgsordning skal udbetales løbende på samme lønseddel som det optjenes.

• Vi giver nu mulighed for at pensionsbetalinger kan udføres på en senere dato end lønkørslens dispositionsdato – helt præcist ”dag X” i måneden efter dispositionsdatoen, hvor X angives på selve pensionsordningen.

• Planday-integrationen er udvidet med en mulighed for lettere at administrere mange virksomheder via et enkelt login, såkaldte ”master-portaler”. Kontakt os for hjælp til at bruge denne funktion.

• Rapporten ”Feriesaldi” har fået tilføjet en kolonne ved navn ”Udbetalt”, relevant for de virksomheder, der selv administrerer feriepenge for indefrysningsperioden.

• Det er nu muligt at indlæse de særlige stamdata felter relateret til statistik-rapportering (såsom DISCO-kode) via import.

• Multi-Company organisationer har nu mulighed for at angive deres faktureringsdetaljer, enten direkte på organisationen eller ved at udpege en bestemt virksomhed som den, der skal modtage fakturaer fra Gratisal.

• Vi har forbedret den grupperede visning af timeposter under fanebladet ”Godkendelse”.

• Rapporten ”Lønsedler, samlet fil” er nu væsentlig hurtigere at trække i kladdeformat. Det kan dog stadig tage et stykke tid for en stor lønkørsel. I så fald får du nu med det samme en besked om, at der vil gå et par minutter før rapporten er klar, i stedet for at skulle vente i evigheder uden at kunne bruge systemet i mellemtiden.

• Det er nu muligt at se og redigere medarbejderes initialer.
  • Vi understøtter nu lønperioder, der løber fra den 19. til den 18. i måneden.

Det med småt

• Når en medarbejder fratræder og derefter genaktiveres for at udstede en ny lønseddel, som ligger efter den periode, hvor de oprindeligt fratrådte, beregner vi nu pensionsbidrag. Tidligere ville der ikke blive beregnet pension i dette tilfælde.

• Blue Marble-integrationen er udvidet med et felt ”Tillæg efter skat”.

• Betalinger til AP pension indeholder nu de såkaldte OSI-01 records med yderlige information om betalingen.

• Listen med rapporter under fanen "Lønkørsler" er nu sorteret mere hensigtsmæssigt.

• Under fanen "Integrationer" er det nu mere synligt, når en operation er igangværende.

• Vi har lavet en række forbedringer til layoutet på forskellige skærmstørrelser og i forskellige browsere og devices.

• Rapporter i PDF-format ser mere hensigtsmæssige ud, hvad angår skriftstørrelse, kolonnebredde mm.

• Estimeret udbetaling i udenlandsk valuta bliver nu oversat til medarbejderens sprog, i tilfælde hvor administrators sprog ikke er det samme som medarbejderens.

• Der er tilføjet totaler på rapporten ”Lønkørselstotaler”.

• Hertil en lang række mindre rettelser og forbedringer, som det vil føre for vidt at nævne i detaljer.