Skift lønsystem fra Lessor til Gratisal

Overvejer du at skifte lønsystem fra Lessor til Gratisal? Vi har gjort det nemt og overskueligt for dig at skifte lønsystem.

Kom i gang med at overføre jeres data fra Lessor til Gratisal ved at følge nedenstående trin.

Trin 1: Importér jeres medarbejderstamdata fra Lessor

Hent medarbejderstamdata i Lessor:

Overfør medarbejderdataene til Gratisal:

• Login i Gratisal
  • Gå til “Virksomhed” > “Opsætning” > “Dataimport
  • Vælg knappen ud for “Medarbejder-stamdata
  • Vælg knappen ud for “Upload udfyldt fil”
  • Vælg Excel-filen fra din computer
  • Klik på “Upload”
  • Opdatér siden og find alle oprettede medarbejdere under “Medarbejdere” > “Generelt”

Trin 2: Importér medarbejdernes saldi fra Lessor

Hent medarbejdersaldi i Lessor:

• Åbn Lessor
  • Søg på “Lønseddellayout” i søgefeltet øverst til højre.
  • Klik på “Lønseddellayouttype” og vælg “Lønseddellayout”

Herfra kan du se de lønarter og summeringer, der fremgår på lønsedlerne. Det er med andre ord de saldi, der skal overføres til Gratisal. Hold derfor siden åben, så du kan se, hvilke lønarter du skal trække startsaldi på

• Vælg “Payroll” > “Rapporter”
  • Vælg “Lønstatistik”
  • Klik på Opret ny rapport”
  • Redigér antal kolonner ved at klikke på “0”
  • Definér og indtast hvilke lønarter rapporten skal bestå af
  • Sørg for at de positive og negative filtre stemmer overens med “Lønseddellayoutet”
  • Klik på “Dan linjer” og afgræns aktuel periode
  • Klik Ok”
  • Markér og kopier kolonnerne
  • Indsæt kolonner i et Excel-ark og gem Excel-fil.

Overfør medarbejdersaldi i Gratisal:

• Gå til “Virksomhed” > “Opsætning” > “Dataimport
  • Vælg knappen ud for “Primobalancer / Saldokorrektioner”
  • Vælg knappen ud for “Upload udfyldt fil”
  • Vælg Excel-filen fra din computer
  • Klik på “Upload”
  • Excel-filen kan herfra gennemgås og redigeres
  • Gem filen

• Gå igen til Virksomhed > Opsætning > Dataimport
  • Vælg knappen ud for Primobalancer / Saldokorrektioner
  • Vælg knappen ud for “Upload udfyldt fil”
  •  Klik “Importér” og saldi kan nu ses på HTML-lønsedlerne og på de efterfølgende lønsedler.

Er du stadig i overvejelsesfasen, og har du lige brug for at læse lidt nærmere om de to systemer, så kan du læse vores sammenligning mellem Gratisal og Lessor her. Du kan også læse vores store sammenligning her.