Integration til Dynamics 365 Business Central

Introduktion

Det tager kun et øjeblik at integrere Business Central med Gratisal og derved sikre, at dine lønkørsler automatisk overføres til din finanskladde.

Du skal blot følge disse tre trin:

• Kopiér dit virksomhedsnavn fra "Regnskabsoversigt"
  • Opret en Webtjenesteadgangsnøgle
  • Aktivér integrationen til Business Central

Hvad gør de forskellige konfigurationsmuligheder?

Trin 1: Kopiér dit virksomhedsnavn fra “Regnskabsoversigt”

Dit virksomhedsnavn i Gratisal skal være identisk med det virksomhedsnavn, du har registreret i Business Central. Derfor skal virksomhedsnavnet kopieres fra Business Central, så du senere kan indsætte det i Gratisal.

1. Login i Dynamics 365 Business Central.
  2. Klik på søgeikonet øverst til højre.
  3. Søg på “Regnskabsoversigt” og vælg den liste, der kommer frem.
  4. Markér og kopiér dit virksomhedsnavn, som det fremgår under fanen “Navn”.
    NB: Her er det vigtigt at du IKKE kopierer navnet, der står under fanen “Display Name”.
  5. Kopiér virksomhedsnavnet, så du kan indsætte det i Gratisal senere.

Trin 2: Opret en "Webtjenesteadgangsnøgle"

1. Klik igen på søgeikonet øverst til højre.
  2. Søg nu på “Brugere” og vælg listen, der kommer frem.
  3. Placér musen på din bruger og klik på knappen med de tre lodrette prikker.
  4. Vælg “Rediger”.
  5. Klik på “Webtjenesteadgang” så sektionen udfoldes.
  6. Klik på knappen med de tre lodrette prikker i feltet ud for “Webtjenesteadgangsnøgle”.
    NB: Hvis du i forvejen har en Webtjenesteadgangsnøgle, som du har brugt i forbindelse med andre integrationer, skal du blot kopiere den eksisterende Webtjenesteadgangsnøgle.
  7. Klik “Ja” for at fortsætte til redigeringen.
  8. Klik og aktivér knappen ved “Nøglen udløber aldrig”.
  9. Tryk på “OK”.

Nøglen er nu dannet og fremgår i feltet “Webtjenesteadgangsnøgle”.

10. Kopiér webtjenesteadgangsnøglen så du kan indsætte den i Gratisal senere.
  11. Kopiér også dit “User Name” og domænet af din “Contact Email” fra sektionen “Generelt”.
    NB: At kopiere domænet af din contact mail vil sige, at du skal kopiere fra @ og resten af mailadressen – eks: @virksomhed.com

Trin 3: Aktivér integrationen til Business Central

Når du skal integrere Business Central med Gratisal, skal du vælge en finanskladde, indsætte virksomhedsnavnet, webtjenesteadgangsnøglen, dit user name og domænet af din contact email, så Business Central og Gratisal kan tale sammen.

Det gør du på følgende måde:

1. Log ind i virksomhedens Gratisal-konto (skal være som administrator).
  2. Navigér til “Virksomhed” > “Opsætning” > “Integrationer”.
  3. Klik på “Opret ny”.
  4. Vælg “Dynamics365BC” og tryk “Opret”.
  5. Dobbeltklik på "Økonomisystemets virksomhedsnavn" og indsæt virksomhedsnavnet i feltet.
  6. Indtast navnet på din finanskladde fra Busines Central i feltet "Kassekladde eller journaltype"
    NB: Hvis feltet er blankt, vælger vi automatisk en kladde.
  7. Indsæt user name i feltet ud for "Brugernavn".
  8. Indsæt webtjenesteadgangsnøglen i feltet ud for "Password".
  9. Indsæt domænedelen af contact email i feltet ud for "Dynamics 365 Business Central web-adresse".
  10. Gem ændringer nederst til højre.
  11. Sæt hak ved de ønskede konfigurationsmuligheder.
    NB: Læs nederst i artiklen, hvad konfigurationsmulighederne indebærer.
  12. Klik på "Kør nu" ud for de ønskede konfigurationsmuligheder.

Hvad gør de forskellige konfigurationsmuligheder?

1. Importér konti
  2. Eksportér lønkørsler når de bogføres

Importér konti henter de konti du bruger i Business Central og forbinder dem med dine lønarter i Gratisal. Nærmere bestemt, bliver navnet og det eksterne referencenummer (konti) fra økonomisystemet udfyldt i Gratisals lønarter.

Eksportér løn når de bogføres eksporterer automatisk lønkørslen til finanskladderne i Business Central, når du bogfører en lønkørsel. Du modtager desuden besked for hver timepost om, hvilket lønbeløb det har resulteret i.