Guide til basispakken

Det er vigtigt for os, at du ved, hvad dit lønsystem har at byde på. Derfor har vi her beskrevet nogle af de basisfunktioner, vi synes, du bør kende i Gratisal:

- Medarbejderskabeloner og dataimport

- Realtidsdata

- Autokorrektion

- Feriepengehensættelse

- Medarbejder-app

Medarbejderskabeloner og dataimport

I Gratisal kan du hurtigt og nemt oprette dine medarbejdere ved hjælp af smarte ansættelsesskabeloner. Herudover kan du importere medarbejderinformationer og virksomhedens øvrige løndata til systemet, hvis du allerede har dem liggende på Excel-ark etc.

Gratisal indhenter automatisk skattekort ud fra medarbejdernes stamdata.

Realtidsdata

Gratisal leverer data i realtid, hvilket betyder, at du har mulighed for at se konsekvenserne af dine handlinger i lønkørslen med det samme og helt ned til den enkelte medarbejders lønseddel.

Det kan potentielt spare dig for en del fejl i lønkørslen, der både er hundedyre og tidskrævende at rette.

Autokorrektion

Hvis du alligevel opdager, at der er sneget sig en fejl med i lønkørslen, er der ingen grund til panik.

Autokorrektion fra Gratisal sørger for at udligne fejl automatisk den efterfølgende måned. Det eneste du skal gøre er at indberette fejlene, hvilket du nemt kan klare i systemet.

Funktionen sørger desuden for, at de ansattes skattekort gælder for hele lønperioden.

Feriepengehensættelse

Når en medarbejder fratræder har han eller hun ret til at få udbetalt sine optjente feriepenge. Det kan være en besværlig og tidskrævende sag, men også her er Gratisal klar med hjælp. Med funktionen “Feriepengehensættelse” bliver feriepenge automatisk beregnet, justeret og hensat i løbet af ferieåret, så de er klar til at blive udbetalt, når - og hvis - det bliver aktuelt.

Medarbejder-app

Hvis du vil spare tid og sikre færre fejl, er det også en god idé at engagere dine medarbejdere i lønkørslen. Det kan du blandt andet gøre via Gratisals medarbejder-app, hvor dine ansatte både har adgang til at se udkast af deres lønsedler, registrere arbejdstid og redigere stamdata.