Opdatering Gratisal 2.20 - 20.6.2018

Større nyheder

E-conomic integration understøtter nu administrator-aftaler med flere virksomheder

• Revisorer og bogholdere med en E-conomic administrator-aftale kan nu benytte Gratisals integration til E-conomic.
  • Læs her om hvordan det sættes op, eller tag fat i os hvis du har spørgsmål.
  • Bemærk at Gratisal ændrer prisstruktur, og at integrationer fra midten af september vil blive til et tilkøbs-modul. Læs mere her.

Automatiske nul-indberetninger

• Gratisal kan nu automatisk lave de såkaldte nul-indberetninger til SKAT. Nul-indberetninger er et krav hvis en virksomhed ikke udbetaler løn i en given kalendermåned.
    • Nul-indberetninger foretages den 10. i hver måned hvis der ikke er en lønkørsel med dispositionsdato i måneden før.
    • Den 7. i hver måned får du en advarsel hvis der ikke er lønkørsler i den foregående måned.
    • Både advarslerne og de automatiske indberetninger kan slås til og fra under som vist nedenfor.
    • Bemærk at det er dispositionsdatoen og ikke lønperioden der er afgørende for om der er kørt løn i en given måned.
  • Automatiske nul-indberetninger er gratis til og med 15. september, og vil herefter koste 20,- pr. indberetning.
    • Du kan stadig nul-indberette manuelt ganske gratis – det gøres ved at oprette en ny lønkørsel, sætte hak i ”Nul-indberetning” og bogføre den.

Lønkørsler tilbageføres automatisk i E-Indkomst

• Når du tilbagefører en lønkørsel, vil Gratisal fremover automatisk tilbageføre indberetningen i E-Indkomst.

Bogføring af skattepligtige personalegoder

• Personalegoder som fri bil, og fri telefon kan nu konteres på separate konti
    • Dette gøres ved blot at angive en ekstern konto på de relevante Lønarter i fanen Virksomhed -> Generelt.
    • Posterne debiteres på den almindelige løn-konto og krediteres på den konto du har valgt.
    • Den nye kontering indgår både i rapporter og ved integration til økonomisystemer.

Ny rapport – Fejl og advarsler på lønkørsel

• Vi har lavet en ny rapport, som giver dig overblik over samtlige fejl og advarlser på en lønkørsel. Det er særlig nyttigt hvis du har mange medarbejdere.
    • Udskriv rapporten fysisk, eller åbn den på en sekundær skærm – så har du let adgang til listen mens du arbejder i Gratisal.
    • Rapporten kan genereres i HTML, PDF, XLSX og CSV format.
    • Rapporten findes ved at trykke på knappen Rapporter nederst til højre i fanen Virksomhed -> Lønkørsler.

Andre væsentlige ændringer

Timeregistrering

• Der er tilføjet en ny kolonne ved navn ”Evt. slutdato” som kan benyttes ved registreringer der strækker sig over flere dage.
    • Feltet er valgfrit, og kan bruges i sammenhæng med start- og sluttidspunkt.
    • Gratisal foreslår automatisk et antal timer eller dage baseret på din indtastning i disse felter. Det er dog fortsat kun den første dato der er krævet.
    • Der er tilføjet et nyt felt under Virksomhed -> Skabeloner til at angive hvordan lønperioden skal afgøres for poster der spænder over to perioder. Som udgangspunkt er det slutdatoen der afgør perioden.
  • Poster der krydser midnat vil ikke længere blive delt op i to som det var tilfældet tidligere.
  • Posterne sorteres nu med de nyeste øverst.

Opdatering af løndata på skabelon kan nu slå igennem på alle medarbejdere

• Når du laver ændringer i løndata på en skabelon, og vælger at dine ændringer til skabelonen også skal slå igennem på de relevante eksisterende medarbejdere, forsøger Gratisal nu efter bedste evne at udføre de samme ændringer på hver enkelt medarbejders løndata.
  • Det er ikke altid muligt for systemet at gætte hvilket resultat du ønsker i enhver tænkelig situation, så du bør manuelt verificere resultatet. Gratisal advarer om dette når du udfører handlingen.

Login

• Brugere som er registreret uden en email-adresse, kan nu anmode om en Gratisal-konto via funktionen ”Glemt password”.
    • Medarbejderen skal indtaste CPR-nummer og email-adresse. Der sendes en mail til administrator med instruktioner om at opdatere medarbejderens stamdata og nulstille passwordet.
  • Login-knappen er nu klikbar med det samme, når Google Chrome autoudfylder e-mail og password.
  • Når medarbejdere klikker sig til Gratisal via en e-mail med besked om ny lønseddel, er deres brugernavn (typisk email-adressen) nu udfyldt på forhånd.

Lønkørsler

• I fanen Virksomhed -> Opsætning -> Virksomheds-indstillinger kan man nu fravælge advarsler om medarbejdere der ikke har nogen løndata for en given periode. Dette er nyttigt hvis du har mange medarbejdere som kun får sporadisk løn.
  • Under Virksomhed -> Lønkørsler, vises nu kun de løncyklusser som virksomheden rent faktisk anvender.

Navigation

• Når du skifter fane, husker systemet nu hvilken medarbejder der er valgt i listen yderst til venstre på skærmen i fanen Medarbejdere.
    Dette gør det væsentlig lettere at navigere frem og tilbage mellem fx en specifik medarbejders løndata og en samlet lønkørsel.

Supportsiden

• Vi har uploadet tre nye standard-erklæringer
    • G-dage (1. og 2. ledighedsdag) Tro- og loveerklæring
      • Læs mere her
    • Erklæring vedrørende anvendelse af virksomhedens mobiltelefon
      • Læs mere her
    • Fravær – Tro- og loveerlæring
      • Læs mere her

Farvel til Internet Explorer

• Gratisal understøtter ikke længere den forældede browser Internet Explorer.
    • Du kan stadig benytte browseren, men det er ikke anbefalet, og vi garanterer ikke for din oplevelse.
    • Prøver du at logge på med Internet Explorer, vil du få vist links til at installere Chrome eller Firefox.
    • Er du på Windows 10, kan du selvfølgelig også bruge Edge.

Øvrige forbedringer

• Gratisals iOS-app ser nu bedre ud på iPhone X (flere forbedringer er på vej).
  • Fuld genberegning af store lønkørsler går nu markant hurtigere. Endnu større forbedringer vil komme i næste version.
  • Forbedret håndtering af datoer der indtastes uden årstal – systemet ”gætter” nu mere hensigtsmæssigt på hvilket årstal der menes.
  • Under Virksomhed -> Opsætning -> Lønarter kan du nu angive om en given lønart skal indgå ved beregning af overtidstillæg.
  • Forbedringer ved udskrivning af HTML-versionen af lønsedler.
    • Her har vi efter bedste evne forsøgt at justere for diverse forskelle mellem browserne.
    • Er du ikke tilfreds med resutatet, så prøv en anden browser eller benyt PDF-versionen i stedet.
  • Ved manuel oprettelse af skattekort foreslås der nu mere logiske værdier som standard.
  • Mere tydeligt link til release-notes i den besked der vises når systemet er opdateret.
  • Under Forhåndsvisning i fanen Medarbejdere -> Løndata kan du nu nemt skifte melllem lønperioder ved hjælp af pile-ikoner.
  • Det er nu mere intuitivt at skifte mellem sprog. Samtidig er systemet nu delvist tilgængeligt på Grønlandsk – da Gratisal planlægger en lancering i Grønland senere på året.

Bugfixes og småting

• Det er nu muligt at sætte chefen for en afdeling til <ingen> under Afdelinger i fanen Virksomhed -> Generelt
  • Det er nu muligt at sætte Udenlandsk konto i valuta til <ingen> under Bankkonto i fanen Medarbejdere -> Generelt
  • Systemet viser ikke længere rapporter som en bruger ikke har adgang til at se.
  • Diverse forbedringer til tooltips (forklarende tekster som vises når man holder musen over et element)
  • Fixede en bug, som nogle gange forhindrede en bruger i at ændre sin e-mailadresse
  • Fixede en bug, som nogle gange forhindrede en bruger i at downloade rapporter i CSV-format
  • Fixede en bug, som nogle gange gjorde at indholdet på skærmen bliver vist forkert, når man ændrede størrelse på browseren
  • Fixede en bug, som forhindrede ”øje-ikonet” på loginskærmen i at vise dit password.
  • Fixede en bug, som i nogle tilfælde forhindrede brugeren i at skifte pensionsselskab under Pension i fanen Medarbejdere -> Ansættelse
  • Brugere som kun har læseadgang, men samtidig rettigheder til at bogføre lønkørsler, kan nu rent faktisk bogføre dem.
  • Fixede en bug, som gjorde at en lønseddel nogle gange havde en lønseddel nogle gange havde en negativ udbetaling, som resulterede i at lønsedlen ikke kunne sendes via nets
  • Fixede en bug, som på enkelte tidspunkter gjorde at systemet ikke opfattede det korrekt, når brugeren valgte <ingen> i diverse menupunkter
  • Fixede en bug, som gjorde at Modulus 11 checket på CPR-numre ikke altid fandt sted
  • Fixede en bug, som nogle gange forhindrede navnet på en lønart i at blive vist korrekt i fanen Medarbejdere -> Løndata
  • Skjult en kolonne med bagvedliggende sorteringsrækkefølge som ved en fejl var synlig på enkelte rapporter.

Prisændringer

• Bemærk at Gratisal ændrer prisstruktur pr. 15. september 2018. Læs mere her.