Integration mod Inventio.it via SMARTapi

Introduktion

Med en integration til Inventio kan du eksportere dine lønkørsler i Gratisal til dine kasseklader i Inventio. Du kan også importere de konti du bruger i Inventio, og tilpasse dem på dine lønarter i Gratisal.

Følg disse trin:

Trin 1: Opret en API-nøgle i Inventio

For at vi kan oprette integrationen, skal Gratisal bruge en kode så forbindelsen kan oprettes. Du opretter denne adgangsnøgle i Inventio således:

• Log ind på virksomhedens Inventio-konto
  • Log på NAV og klik på Udvidelser og vælg SMARTapi

• Klik på Ja for at gå til SMARTpanel hvor SMART produkterne tilmeldes.

• Klik på SMARTapi

• Klik på OK

• Gå tilbage til NAV og klik ind på SMARTapi

• Klik på fanebladet Handling og klik på Opret Standardopsætning

• Klik på OK

• Sæt flueben i de URL adresser du ønsker skal være aktiveret og klik OK.

Kopier URL adressen ved at marker feltet SMARTapi URLmed CTRL+C eller udlæs alt til Excel ved at taste CTRL+E

For at forbinde Inventio API'et med Gratisal skal du bruge en "token" fra de to linier Generaljournal og Glaccount-Get samt en API-kode.

API-koden er talrækken efter https://app.inventio.it  og findes i alle linier.
Generaljournal token er talrækken efter "Generaljournal-post&token=" og findes i linien GENERALJOURNAL (se eksemplet nedenfor).
Glaccount token er talrækken efter "Glaccount-get&token=" og  findes i linien GLACCOUNT-GET (se eksemplet nedenfor).

I dette eksempel er API nøgle: 20151006135728
Generaljournal token er: 5DA23007-D276-469..
Glaccount token er: 2FBC783A-0CE1-45EC-AE3..

Du skal bruge disse tal/bogstavrækker, så skriv dem ned.

Fortsæt nu til Gratisal for at aktivere integrationen.

Aktivér integration til Inventio

Når du skal integrere Inventio til Gratisal, skal du indsætte API-koden samt de to tokens, som gør at Inventio og Gratisal kan tale sammen:

1. Log ind i virksomhedens Gratisal-konto (skal være som administrator).
  2. Navigér til Virksomhed -> Opsætning -> Integrationer.
  3. Klik på "Opret ny".
  4. Dobbeltklik og indsæt
    API-nøgle fra e-conomic i feltet "API nøgle",
    Generaljournal token i feltet "Generaljournal token"
    og Glaccount token i feltet "Glaccount token".
  5. Sørg for at der er hak ved de ønskede operationer (fjern hak, hvis du ønsker at deaktivere en bestemt operation), og klik på "Kør nu" ud for de ønskede operationer (klik her for at se hvad de forskellige operationer gør).
  6. Klik på "Gem ændringer" nederst i højre hjørne.

Hvad gør de forskellige operationer?

Der findes tre konfigurationsmuligheder med Inventio - Gratisal integrationen.

1. Importér konti
  2. Eksportér nye lønkørsler
  3. Automatisk kontoopsætning af lønarter

Importér konti henter de konti du bruger i Inventio og forbinder dem med dine lønarter i Gratisal. Nærmere bestemt, bliver navnet og det eksterne reference nummer (konti) fra økonomisystemet udfyldt i Gratisals lønarter.

Eksportér nye lønkørsler eksporterer automatisk dine lønkørsler i Gratisal over til kassekladerne i Inventio.

Automatisk kontoopsætning af lønarter sætter den eksterne reference (konti) til Gratisals standardværdi. Dette er specielt nyttigt, hvis du ikke selv har opsat dem i økonomisystemet.