Opdateringer Gratisal 2.17 - 16.3.2018

Velkommen til marts opdateringer

Marts opdateringerne er mange - og byder også på en ny feature: Nørdehjørnet. Gør kaffen klar og læn dig frem. Her kommer opdateringer fra Gratisal, marts 2018:

App til iOS som Beta version - bliv en af vores første testere

Efter en vellykket launch af Gratisals app til Android, er turen nu kommet til at beta-teste iOS-versionen. App'en vil kunne hentes fra iTunes i en færdig version inden for de kommende uger, men indtil da er du meget velkommen til at kontakte os for at blive beta-tester. Skriv på support@gratisal.dk, så sender vi dig en adgang.

Ny rapport til dine medarbejdere - se hvilke timeregistreringer der hører til din lønseddel

Timelønnede medarbejdere har ofte svært ved at gennemskue præcist hvilke vagter de får løn for i en given periode. Det er nu fuldt gennemskueligt med en ny rapport, som er tilgængelig i Gratisals selvbetjeningsmodul hvor selve lønsedlerne også kan ses.
Fra næste måned vil administratorer også kunne trække denne rapport på deres medarbejdere.

Integration til Dynamics NAV

Hvis din virksomhed benytter NAV, har I nu mulighed for automatisk at overføre jeres lønposter til kassekladden – ligesom kunder hos E-conomic, Billy, Uniconta, Dinero og WorkBook allerede kan.
Løsningen kræver at jeres NAV er opsat hos Inventio.it. Kontakt os for at høre mere.

Nye funktioner til overenskomster, især i transportbranchen

Gratisal sætter hårdt ind på at understøtte de mange forskellige overenskomster der findes på arbejdsmarkedet. Vi starter med fokus på
transportbranchen, og de kommende måneders opdateringer vil bære præg af dette.
Den nye indkomsttype 99 er første skridt i denne retning. Den er relevant for udenlandske medarbejdere der opererer i Danmark, og bør kun anvendes efter forudgående konsultation med os.
Flere af de andre nødvendige funktioner er allerede klar bag kulisserne – så kontakt os hvis du vil være "first-mover" og have indflydelse på hvordan systemet fungerer, og sikre at vi understøtter de overenskomster der er relevante for jer.

Udvidelser til dataimport

Dataimport er et vigtigt værktøj for at sikre at Gratisal kan bruges sammen med andre systemer til fx timeregistrering, HR med mere. Derfor arbejder vi løbende på at udbygge disse funktioner.
I denne måned har vi lanceret forhåndsvisning til import af løndata, og tilføjet en række nye felter til importen af medarbejder-stamdata.
Læs mere om Import af løndata fra excel i vores supportsektion.

Forbedringer af lønseddel-layout

Vi har lavet en række visuelle forbedringer til lønsedlerne, især med fokus på mindre skærme såsom mobiltelefoner.
Vi arbejder løbende på at optimere ikke blot lønsedlerne, men hele systemet så det tager sig lækkert ud på små skærme. Du vil se markante forbedringer på dette område i de kommende måneders opdateringer.

Pensionsordninger til udenlandske forskere

Medarbejdere på forskerordningen (indkomsttype 8) kan nu opsættes med pensionsordninger hvor der trækkes skat af beløbet.

Nørdehjørnet - tekniske forbedringer bag kulisserne

Vi har opdateret servermiljøet til at understøtte HTTP/2 og IPv6. Især førstnævnte burde give en markant forbedring af hastigheden, forudsat klientmaskinen også understøtter protokollen.
Samtidig er vi i gang med at opgradere vores klientapplikation til den nyeste version af Angular-frameworket, hvilket også vil medføre en hurtigere brugeroplevelse – og samtidig sikre at vi kan holde et hæsblæsende tempo på udviklingen af nye features.

Andre væsentlige ændringer:

• Løninkomsttyper 09 og 05 har summeres nederst på lønsedlen.
  • Logofelt er tilpasset rapporterne, så det hele tiden er synligt.

Andre ændringer:

• Besked fra arbejdsgiver vises nu tydeligere.
  • Når en lønkørsel er bogført, vises bogføringsdato ved klik på Rediger/Blyant-ikon nederst til venstre på siden.