Opdateringer Gratisal 2.16 - 19.2.2018

Velkommen til februars opdateringer

Denne gang kan vi orientere dig om få, men betydelige opdateringer, som vi håber vil lette arbejdsgangen yderligere for dig.

Læs mere om:

Importér lønarter med dimensioner

I forbindelse med løndata er der mulighed for at importere lønarter inklusiv dimensioner til fx opdeling i afdeling, arbejdsområde, kundetype, etc. På den måde sparer du tid og manuelle indtastninger.

For at importere dimensioner, kan du enten bruge egen fil eller hente standardskabelonen på systemet. Upload ønsket fil til systemet.

Standardskabelon til indlæsning af dimensioner

Har du egne løndata kan du med fordel hente vores standardskabeloner som excel-ark. Udfyld med egne løndata og upload i systemet.

Følg denne vejledning, så er du godt igang:

• Vælg Virksomhed og Opsætning
  • Klik på Dataimport
  • Markér Løndata og Hent skabelon
  • Vælg hvilken type skabelon du ønsker at arbejde i: CPR, Navn, Ekstern Reference eller Medarbejder ID
  • Klik Download

Her er hentet CPR-skabelon som eksempel. Dimensionerne ses i kolonnerne H, I og J.

Efter download - Udfyld filen med relevant information og gem den lokalt på din computer. Upload til systemet efterfølgende:

• Vælg Upload udfyldt fil
  • Markér om filen skal Opdatere eksisterende linjer, indsætte nye linjer eller erstatte eksisterende linjer
  • Klik Importér

På Løndata under Medarbejder kan du nu se den indlæste data.

Forbedring af importfunktion i feltet 'Efter næste kørsel' - kolonne G

Udfyld feltet under 'Efter Næste Kørsel' med Kassér, Nulstil eller Behold. Dit valg bliver herefter  funktionen for den lønlinie. Kender du ikke allerede begreberne Kassér, Behold og Nulstil, så kan du med fordel læse supportartiklen Introduktion til Gratisal/Løndata.

Andre væsentlige ændringer:

• Betaler du reduceret eller ingen løn under sygdom, så kan du nu automatisk reducere i lønnen, fx for ansatte som ikke er funktionæransatte eller er timeansatte og ikke skal have løn under sygdom
  • Vælger virksomheden at benytte NemKonto, kan løsningen til- eller fravælges på medarbejderniveau. Tidligere var der kun mulighed for at vælge enten kontooverførsel eller NemKonto - nu kan der vælges individuelt pr. medarbejder. Medarbejderen kan ligeledes selv tilvælge NemKonto under stamdata
  • Medarbejdere får nu advarsel via den email-adresse der er brugt ved oprettelse, når password ændres

Andre ændringer:

• For ansatte under Forskerordningen, paragraf 48E, er skattesatsen ændret fra 26% til 27%
  • Under dimensionsværdier vises tidligere benyttede værdier
  • Lønseddel på mobil kan også læses og scrolles i horisontalt
  • Ved træk af rapport vises nu information om det søgte i toppen