Opdateringer i Gratisal 2.0 - 18.09.2016

Gratisal har fået nyt design

I dag lancerer vi Gratisal med et mere lækkert og professionelt layout. Gratisal er blevet pænere med simplere farver og flottere ikoner.
Selvom vores ydre har ændret sig, er Gratisal stadig det samme intuitive lønsystem med de samme features som altid.
Vi lancerer også et par nye features med det nye design – så nu er det endnu sjovere at lave løn.

Responsivt design

Nu kan du anvende Gratisal både på din smartphone og tablet. Vi har nemlig gjort designet 100% responsivt.
Layoutet passer sig automatisk til store og små skærme, så du fremover kan bruge Gratisal – hvor og når som helst.

Ny fane til lønsedler

Vi har oprettet en ny fane, hvor vi har lagt alle dine lønsedler. Du kan nu finde dine lønsedler i en fane for sig stadig under Medarbejdere. Fanen ”Lønsedler” er indikeret med et $-tegn.
I denne fane kan du se et overbliksbillede over dine lønsedler. Inden du åbner dine lønsedler, kan du i overbliksbilledet se de vigtigste informationer om løn, timer, trækprocent og ferie.

Undgå fejl i bogførte lønkørsler

Vi har udviklet en helt unik funktion til lønsystemet, som du ikke kan finde hos noget andet lønsystem!

Medarbejdere kan nu tjekke deres lønsedler inden lønkørslen bliver bogført.

Du kan nemlig vælge at låse en lønkørsel uden at bogføre den. På denne måde kan du give medarbejderen adgang til en kladde af sin lønseddel. Medarbejderen kan nu tjekke sin lønseddel, og melde tilbage til dig, hvis der er eventuelle fejl.
Dette betyder, at du kan nå at rette fejlene i lønsedlen, inden du bogfører lønkørslen. Smart, ikke?
Bemærk, at det kun er administratorer og lønadministratorer, som er indstillet til at ”bogføre lønkørsler”, som kan anvende denne funktion.

Overbliksbillede til at indtaste løndata for alle medarbejdere

Når du skal indtaste løn, kan du nu bruge vores funktion ”Redigér løndata” i fanen ”Lønkørsler”. Her har du et overbliksbillede over alle medarbejdere og de løndata, som allerede er indtastet på dem.
Marker feltet ”Redigér løndata” under Total. Indtast blot en lønart, og det bliver gemt helt automatisk.
Du kan desuden selv vælge, hvilke lønarter, du vil have vist, ved at klikke på knappen ”Tilpas”.
Glæd dig til næste opdatering, hvor du kan importere data direkte til overbliksbillede.

Flere opdateringer:

• Under fanen ”Lønkørsler” kan du på markeringerne se, om lønkørslen er en nul-indberetning, eller om den er afgrænset til specifikke medarbejdere.
  • Under fanen ”Løndata” er der nu en knap til at se medarbejderens sidste bogførte lønseddel.
  • Intelligent valg af opstartsfane ved første login:
    • Medarbejdere dirigeres til den nye fane som er dedikeret til lønsedler.
    • Administratorer dirigeres til fanen Løndata under Medarbejdere, forudsat at ”kom i gang”-opgaven ved navn ”Opret medarbejdere” er markeret som udført. Ellers er det ”Generelt”.
    • Under Virksomhed vil fanen ”Lønkørsler” være standard, forudsat at ”kom i gang”-opgaven ved navn ”Udfyld stamdata” er markeret som udført. Ellers er det ”Generelt”.
  • Forbedret håndtering af skattekort: Hvis din medarbejder ikke har fået trukket sit skattekort i år, sætter vi ”Gyldig fra”-datoen til 1. januar. Dette forhindrer at skattekortet, der bliver trukket midt i en periode og fra eIndkomst har en automatisk ”Gyldig fra”-dato længere fremme i perioden, bliver registreret til måneden efter lønudbetalingen. På denne måde modtager medarbejderen stadig sin løn.
  • Yderligere forbedringer til håndteringen af scenarier hvor administrator og lønmodtager har forskelligt sprog.
  • Det er nu muligt at ændre indstillingen ”Afholdt ferie skal reducere bruttolønnen” på en igangværende ansættelse.
  • Man risikerer ikke længere at få en fejl om udbetalingsdato, når man opretter tomme lønkørsler til nul-indberetning.
  • Vi har forhindret et scenarie, hvor der blev anvendt for stort skattefradrag i den første ”rigtige” lønkørsel, hvis virksomhedens første lønkørsel var en nul-indberetning.
  • Forbedret logik vedr. deaktivering og fratrædelse af medarbejdere.
  • Efter indtastning af en API-nøgle til E-conomic, bliver man nu guidet direkte til linket, hvor man skal godkende Gratisals adgang til systemet.