Følg

Deaktivér eller slet bruger

I Gratisal kan du fjerne en medarbejder fra systemet på forskellige måder:

*Bemærk: Du kan ikke slette en medarbejder eller en ansættelse, hvis du allerede har kørt en lønkørsel på denne medarbejder. Din medarbejder skal nemlig altid have adgang til sine lønsedler. I stedet kan du deaktivere eller fratræde medarbejderen.

Deaktivér bruger
Deaktivering er en fordel, hvis brugeren ikke skal vises i en periode. Gratisal skjuler nemlig automatisk inaktive brugere, så du kun skal forholde dig til aktive brugere, når du skal køre løn. Du kan ikke køre løn på inaktive medarbejdere.

Har medarbejderen sagt op eller er blevet fyret? Det er vigtigt, at du ikke gør brugeren inaktiv, men istedet fratræder ansættelsen.

  1. Du deaktiverer ved først at klikke på Redigér i valgpanelet.
  2. Nu kan du fjerne markeringen i feltet ud for "Aktiv", der befinder sig i feltet med medarbejderens stamdata. Husk at klikke GEM for at ændringerne træder i kraft.
    Deaktiver_billede_1.png
  3. Den inaktive bruger er nu lageret i systemet, men der kan ikke køres løn på ham. Han kan stadig logge ind og se sine tidligere lønsedler. Ved at markere eller fjerne markeringen i boksen "Medtag inaktive" på listen over medarbejdere, kan du bestemme om listen skal vise de inaktive brugere.
    Deaktiver_billede_2.png

Medarbejderens data og bogførte lønsedler bliver lagret i systemet, så selvom medarbejderen er inaktiv, har han stadig mulighed for at logge ind i Gratisal, se sine lønsedler og redigere sine stamdata.

 

Slet ansættelse, men behold bruger
Hvis du har oprettet en forkert ansættelse på din medarbejder, kan du slette ansættelsen, men beholde brugeren. På denne måde har brugeren stadig adgang til Gratisal.

  1. Du sletter en ansættelse ved at klikke på Mere. Klik på muligheden "Slet medarbejder eller ansættelse".
    Deaktiver_billede_3.png
  2. Klik herefter på "Slet ansættelsen men behold brugeren". Klik OK i advarselsboksen.
    Deaktiver_billede_4.png
  3. Du kan herefter se de samme stamdata som før, men under Ansættelsesdata er der ingen data registreret. 
    Deaktiver_billede_5.png

Bemærk: Du kan ikke slette ansættelsen på en medarbejder, hvis du allerede har kørt en løn på denne medarbejder. Din medarbejder skal nemlig altid have adgang til sine lønsedler. I stedet kan du deaktivere eller fratræde medarbejderen.

Slet bruger permanent
Hvis du sletter brugeren permanent, bliver øvrige ansættelser og selve brugeren fjernet helt fra virksomheden.

  1. Du sletter brugeren ved at klikke på Mere. Klik på muligheden "Slet medarbejder eller ansættelse".
    Slet_billede_1.png
  2. Klik herefter på "Slet brugeren helt". Klik OK i advarselsboksen.
    Slet_billede_2.png
  3. Nu er brugeren slettet fra systemet. Brugeren har desuden ikke længere adgang til Gratisal med sit login.

Bemærk: Du kan ikke slette en medarbejder, hvis du allerede har kørt løn på denne medarbejder. Din medarbejder skal nemlig altid have adgang til sine lønsedler. I stedet kan du deaktivere eller fratræde medarbejderen.

Var denne artikel en hjælp?
0 ud af 0 fandt dette nyttigt
Har du flere spørgsmål? Send en anmodning