Opdateringer i Gratisal 1.4 - 15.07.2016

Kom Godt i Gang-guide til nye brugere i Gratisal
Vi lavet en introduktionsguide til dig som er ny i Gratisal. Guiden følger dig gennem alle moduler og faner i programmet. Den viser, hvordan du opretter nye medarbejdere, skriver løndata og kører lønkørsler gennem flere trin.
Du kan vælge at se mere eller mindre af guiden i nederste højre hjørne.

Integration til E-conomic
Vi kan nu lancere vores integration til økonomisystemet E-conomic. Det betyder at du kan integrere dine data om lønkørsler og udbetalinger i Gratisal til dit økonomisystem. På samme måde som integrationen til Dinero og Billy, skal du aktivere virksomhedens E-conomic-konto gennem en API-nøgle. Læs vores guide til integration til e-conomic.

Forbedret håndtering af engelsk sprog

• Engelsk kan vælges på medarbejdere både ved oprettelse og senere.
  • Sprog kan nu også vælges på virksomhedsniveau.
  • Engelsksprogede medarbejdere får nu 100% engelske lønsedler selv om lønadministratoren har arbejdet på dansk.

Væsentlige ændringer:

• Beta-funktion til indtastning af løndata direkte under Lønkørsler
  • Intelligent håndtering af positive/negative beløb på lønarter der bør være negative. Systemet kan håndtere positive beløb, der bliver indtastet som lønarter til reduktion af løn.
  • Forbedret håndtering af udløbet login-session. Hvis din session er udløbet, behøver du blot at gentage dit kodeord, og så bliver du logget ind i den session, du var i gang med.
  • Forbedringer i Timer (BETA)
    • Du kan slette en godkendt tidspost og denne slettes automatisk i løndata.
    • Du kan indtaste en ny beskrivelse for afvisningen på en tidligere afvist post – klik blot på Afvis-knappen.
    • Skift periode via piletaster.
    • Standardperioden for medarbejdere indeholder dags dato. Standardperioden for administratorer er den næste relevante lønkørselsperiode.
    • Mulighed for at filtrere posterne baseret på deres godkendelsesstatus.
  • Væsentlig hurtigere genberegning af lønkørsler
  • Forbedret layout på pop-up meddelelser og dialogbokse
  • Forbedringer til keyboard-navigation. Nemmere navigering med tastatur, når du anvender computer. Prøv at anvende vores genvejstaster for at tilføje eller slette rækker Ctrl-Shift-[Plus] og Ctrl-Shift-[Minus].
  • Forskerordningen håndteres ny med en flad skat rate på 26 % fast i systemet. Anmodning om skattekort er deaktiveret på disse medarbejdere.
  • Mulighed for at vælge afdeling på ny medarbejder under oprettelse.
  • Pop-op visning af lønsedler udvider sig nu til det fulde skærmbillede.

Flere opdateringer:

• Forbedrede kolonneoverskrifter i rapporter og import-ark
  • Forbedret dialog til oprettelse af nye lønkørsler: Betalingsdato foreslås, mulighed for valg af periode med piletaster
  • Mulighed for sortering i alle felter ved klik på kolonneoverskrifter
  • Lønkørsler genberegnes umiddelbart før de bogføres (kan fravælges i bogførings-dialogen)
  • Søgning på medarbejdere kan nu ske ud fra CPR-nummer eller ekstern reference.
  • Lettere valg af periode (med piletaster) ved oprettelse af lønkørsel
  • Forbedret visning af feriepenge-status ved fratrædelse af funktionærer.
  • Afholdt ferie kan nu nulstilles/slettes efter udarbejdelse af en lønkørsel.
  • Mulighed for at slette en ansættelsesskabelon (det kræver, at den ikke er anvendt på medarbejdere).
  • Under lønkørsler i total-overblikket bliver der ikke længere vist linjer med værdier på nul.
  • Mulighed for at ændre virksomhedens eksterne API-nøgle både hvis du har og ikke har klikket på Redigér. Nøglen gemmes desuden blot du klikker OK.
  • Vi har fjernet feltet Generelt under Ansættelsesdata.
  • Hvis du er tilmeldt automatisk overførsel via Nets, foreslår systemet automatisk en korrekt bankudbetalingsdato.
  • I Løndata har vi et nyt overblik over alle medarbejderne i et billede.
  • Forbedret udseende af virksomhedens navn, logo og valgmuligheder i øverste højre hjørne.
  • Forbedret afgørelse af betalingsdato for Nets-skattebetalinger. Beløbet trækkes nu på kundens konto den 10. og modtages af Nets næste hverdag.
  • Hvis der er indtastet en besked til medarbejderne på en lønkørsel, vises denne både på selve lønsedlerne og nu også i den mail der sendes til medarbejderne.
  • Fra og med denne opdatering af Gratisal får alle brugere en pop-op besked om at Gratisal er opdateret og et link til opdateringslisten.
  • Forbedrede overskrifter i importerede rapporter.
  • Diverse mindre forbedringer og rettelser.