Timeregistrering i Timer

I Gratisal kan man registrere arbejdstimer, ferie, sygdom og anden fravær. Tidsregistreringer som har indvirkning på lønnen i Gratisals faneblad Timer.

(Admin: Gratisal har fået nyt layout. Vi opdaterer denne video snarest muligt.)

Sådan gør du

Når du skal indtaste timer for dig selv eller dine medarbejdere, anbefaler vi at du gør følgende:

1. Log ind i Gratisal som administrator eller Lønadministrator
  2. Klik på Medarbejdere > Timer.
  3. Vælg medarbejder i medarbejderlisten til venstre.
  4. Vælg den Lønperiode, hvor timerne skal registreres.
  5. Klik på knappen +Tilføj Ny Linie.
  6. Vælg startdato/dato for fravær eller arbejde.
  7. Vælg arten af timer. Du kan vælge mellem fraværs typerne Ferie, Feriefridage, Overarbejde, Sygdom, Barn syg, Barselsorlov og Orlov. Herudover kan Arbejde bruges til timer for timelønnede.
  8. Indtast evt. en beskrivelse af fraværet eller arbejdstimerne.
  9. Vælg antal enheder og tjek at det stemmer overens med enhedstypen (timer/dage)
  10. Tilføj flere timer i samme periode ved at klikke på knappen +Tilføj Ny Linie og start fra punkt 4.
  11. Gem og accepter tidsposterne i den valgte periode ved at klikke på Godkend Perioden.

Herefter bliver godkendte tidsposter opdateret som linjer under medarbejderens Løndata med den givende reduktion eller stigning i lønnen. Herefter kan timerne bogføres under lønkørsler.

Godkendelse og afvisning af timer

Når medarbejderen har indtastet sin timeregistrering, kan lønadministrator se postene. Lønadministrator kan enten afvise enkelt poster eller godkende hele perioden

Eksempel på godkendelse af medarbejders tidsposter:

Medarbejder har registreret i nuværende lønperiode. Lønadministrator kan se medarbejders indtastning og godkender selv alle tidsposter i perioden ved at klikke på Godkend perioden.

Eksempel på afvisning af medarbejders tidspost:

Medarbejder registrerer overarbejde til perioden og godkender perioden.
Lønadministrator opdaterer timeregistrering og klikker på knappen afvis på tidsposten med overarbejde. Lønadministrator skal herefter angive grund til afvisningen.

Medarbejderen kan nu se i sine tidsposter at overarbejdstimerne er afvist med en begrundelse.

Regler for godkendelse og afvisning af tidsposter

• Medarbejderen kan godkende, men administrator skal godkende også selvom medarbejder har godkendt.
  • Administrators godkendelse af timer skal ind til videre gøres på den enkelte medarbejder og for en lønperiode af gangen.
  • Afvisning skal ske per linje, hvor administrator kan angive en årsag.
  • Når tidsposter godkendes bliver de opdateret i linjerne under Løndata.

Snart i 'Timeregistreting i Timer'

• I nær fremtid vil man kunne sætte manager/chefer ind som godkender af tid
  • Der kommer forskellige valgmuligheder for godkendelsesregler.
  • Har du ønsker til Timer modulet, så kan du være med til at præge systemets udvikling. Skriv til os på support@gratisal.dk.