Automatisk overførsel og Nets' overførselsservice

Hvis du ønsker automatisk overførsel af SKAT, løn eller pension til jeres medarbejdere skal du oprette en Netsaftale. Læs mere her om mulighederne for automatisk overførsel:

BEMÆRK: Nets-betalinger kan kun kan udføres samme dag, hvis lønkørslen bogføres inden kl. 11.00. Det vil sige, at hvis dispositionsdatoen er næste hverdag, skal lønkørslen bogføres inden kl 11:00 den dag.

Opret en aftale om Nets-overførselsservice:

1. Åben tilmeldingsblanketten fra overfoerselsservice.nets.eu
  2. Udfyld kontaktinformationer: CVR-nummer og navn, telefonnummer og e-mail på kontaktperson. Tjek at oplysningerne er korrekte og klik på Næste.
  3. Udfyld kontooplysninger: Registrerings- og kontonummer, samt om du er indehaver af kontoen. Tjek at oplysningerne er korrekte og klik på Næste.
  4. Tjek at der står Nej i boksen om virksomheden selv er dataleverandør. Under "Indtast CVR-nr. på dataleverrandør" skal du indtaste eller indsætte Gratisals CVR-nummer: 37035084, herefter skal Gratisals navn og CVR-nummer gerne stå ude til højre. Du skal ikke tilføje en Nemkonto. Tjek at oplysningerne er korrekte og klik på Næste.
  5. Tjek at alle virksomhedsoplysningerne er korrekte og at Gratisal ApS står som dataleverandør.
  6. Klik på Næste og bekræft aftalen.

Ikrafttrædelse af Netsaftalen

Hvis din bank ikke har en digital aftale med Nets:

1. Udskriv aftalen og send den til din bank.
  2. Banken underskriver aftalen og sender den underskrevne formular videre til Nets.
  3. Der går 1-3 uger før aftalen træder i kraft.

Hvis din bank har en digital aftale med Nets:

1. Der sendes en anmodning om digital signatur til den tegningsberettigede, som skal bruge sin medarbejdersignatur til at underskreve med, hvorefter din bank underskriver digitalt.
  2. Der går 1-3 uger før aftalen træder i kraft.

Pris for automatisk overførsel

Denne funktionalitet koster 90 øre pr. lønseddel, da Nets fakturerer os et gebyr per overførsel.
Prisen inkluderer automatisk overførsel af SKAT, løn og pension.
Du bliver løbende opkrævet, når du bogfører lønkørsler.

Aktivering og deaktivering af automatisk overførsel på SKAT, løn og pension i Gratisal

Når Netsaftalen er godkendt, vil funktionen automatisk blive aktiveret:

1. I modtager en mail om at Netsaftalen er godkendt.
  2. Under Virksomhed > Ekstra kan du se, at virksomheden er tilmeldt "Automatiske bankoverførsler via Nets (PBS)"
  3. Under Virksomhed > Generelt > Indstillinger er virksomheden tilmeldt automatisk overførsel "via Nets (PBS)" på udbetalinger af løn, pension og SKAT.

Deaktivér automatisk overførsel på en bestemt type udbetaling:

1. Gå til Virksomhed > Generelt.
  2. Klik på Redigér.
  3. Under Indstillinger, klik på drop-down menuen ud for den type udbetaling: løn, pension eller SKAT, som du vil køre automatisk i stedet for manuelt.
  4. Vælg "Manuelt".
  5. Klik på Gem ændringer.

Deaktivér automatisk overførsel for alle typer udbetalinger:

1. Du kan enten vælge at køre alle udbetalinger manuelt. Se ovenstående vejledning.
  2. Eller du kan gå til Virksomhed > Ekstra og fjerne markeringen ud for "Automatiske bankoverførsler via Nets (PBS)"