Introduktion til Gratisal

Indholdsfortegnelse

Generelt

Hvis du på noget tidspunkt har brug for mere hjælp, kan du komme til supportsidens forside ved at klikke her.

Har du brug for at kontakte supporten, kan du læse mere her.

(Gratisal har fået nyt layout. Vi opdaterer denne video snarest muligt.)

Her er en introduktion til Gratisals opbygning, og de mest centrale features.
Gratisal består af tre faner MedarbejdereVirksomhed og Selvbetjening. Hver fane indeholder en række underfaner. Enkelte underfaner indeholder under-underfaner.

I skrivende stund, ser strukturen således ud:

Medarbejder

• Generelt
  • Ansættelse
  • Timer
  • Løndata
  • Lønsedler

Virksomhed

• Generelt
  • Skabeloner
  • Løndata
  • Lønkørsler
  • Godkendelse
    • Tid
  • Opsætning
    • Virksomheds-indstillinger
    • Dataimport
    • Lønarter
    • Avanceret
    • Tidsarter
    • Integrationer
  • Ekstra

Selvbetjening

• Lønsedler
  • Mine data
  • Timer

I nederste højre hjørne har du adgang til, hvad vi kalder for globale funktioner. Hvilke funktioner du kan se her, afhænger af hvilken fane/underfane du befinder dig på.

Her er en kort gennemgang af hvad de forskellige globale funktioner gør.

• Redigér
    Gør alle felterne i den aktuelle fane redigérbar. Husk efterfølgende at klikke på Gem ændringer.
  • Hjælp
    Menupunkt, hvor du blandt andet kan gense velkomstbeskeden for den aktuelle fane, komme til supportsiden og kontakte os.
  • Mere
    Er en samling af funktioner, som ofte er unikke for hver fane. I nogle tilfælde vil disse funktioner også kunne findes i brugerfladen.
  • Rapporter
    Rapporter kan findes i flere forskellige faner. Langt de fleste findes i underfanen Virksomhed -> Lønkørsler.
  • Ny
    Ny gør noget forskelligt alt efter hvilken fane du befinder dig på. Fx kan du oprette en ny medarbejder/administrator, hvis du er på underfanen Medarbejdere -> Generelt.

I øverste højre hjørne finder du en menu, hvor du kan skifte password, sprog, profilbillede og ændre på nogle indstillinger for din bruger.
Hvis du er ansat eller er revisor for flere forskellige virksomheder, som alle bruger Gratisal, kan du skifte imellem disse i øverste højre hjørne.

Tilbage til toppen

Kom godt i gang

Tilbage til toppen

Opret Nets-aftale (Valgfrit, men anbefalet)

Oprette en Nets-aftale er helt valgfrit, men vi anbefaler at du gør dette, da det er ret fordelagtigt, fordi du kan sætte betalinger til løn, pension og skat til automatisk at ske via Nets. Dette kan spare dig for en masse manuelt arbejde, og gøre hverdagen meget nemmere.

Du kan oprette en Nets-aftale ved at klikke her.
Bemærk at der kan gå op til tre uger før aftalen er på plads. Du vil automatisk få besked, når aftalen er klar. I mellemtiden skal du foretage betalingerne manuelt.

Når oprettelsen er gennemført, kan du fra underfanen Virksomhed -> Ekstra vælge tilvalgsmodulet Automatiske bankoverførsler via Nets (PBS). Tilvalgsmodulet koster 1 kr. pr. lønseddel i din virksomhed. Har du 10 lønsedler hver måned, skal du altså af med en 10’er om måneden.

Når du har tilvalgt modulet, kan du navigere til underfanen Virksomhed -> Generelt, og derefter vælge hvilke betalinger du vil have automatiseret.

Tilbage til Kom godt i gang

Opret medarbejdere

For at oprette nye medarbejdere, skal du navigere til underfanen Virksomhed -> Skabeloner.

Når du opretter en ny medarbejder, baserer du denne medarbejders ansættelsesvilkår på en af skabelonerne. I en skabelon kan du blandt andet angive Løncyklus, Ferietype, Anciennitetstillæg og meget andet.

For at hjælpe dig i gang har vi oprettet tre skabeloner med de mest almindelige typer ansættelser – fuldtid, timelønnede og direktører. Du kan frit ændre i disse skabeloner.

Når du har lavet en eller flere skabeloner, så de passer til dine medarbejderes ansættelsesforhold, kan du enten importere medarbejdere, eller oprette dem manuelt.

Tilbage til Kom godt i gang

Indtast løndata

I underfanen Medarbejdere -> Løndata kan du lave løn for dine medarbejdere.

Klik på Ny linje for at komme i gang. Der skal som minimum være en linje med lønarten Løn, samt et timetal (brug 160,33 for fuldtidsmedarbejdere).

Du kan nemt skifte medarbejder i listen over medarbejdere på venstre side af skærmen.

Tilbage til Kom godt i gang

Opret og bogfør en lønkørsel

For at køre løn i Gratisal starter du med at navigere til Virksomhed -> Lønkørsler, og opretter en lønkørsel.

For at oprette en lønkørsel, klikker du på Opret ny lønkørsel øverst i skemaet, eller på Ny knappen i listen over globale funktioner i nederste højre hjørne. Sørg for at perioden du vil køre løn for passer med perioden du angiver i Gratisal. Når du klikker Opret bliver lønkørslen oprettet som en kladde, og bliver først bogført når du klikker Bogfør, og har indtastet dit password.

Lønkørsler indsamler automatisk løndata for virksomhedens medarbejdere. Hvis du laver ændringer i løndata, inden du har bogført, vil kladden automatisk genberegne.

Tilbage til Kom godt i gang

Tjek underfanen Virksomhed -> Ekstra

Underfanen Virksomhed -> Ekstra er din mulighed for at optimere din lønkørsel endnu mere. Du kan uden problemer køre løn i Gratisal uden at tilvælge noget herfra, men du kan optimere din lønkørsel og eksempelvis automatisere nogle processer, som ellers ville være manuelle.

Vi anbefaler derfor, at du lige orienterer dig i denne fane. Klik her for at få mere information om vores moduler og pakker.

Tilbage til Kom godt i gang