Ansættelsesdata

Når du skal oprette en medarbejder eller redigere ansættelsesdata, anbefaler vi følgende arbejdsgang:

1. Klik på Medarbejdere > Ansættelse > Redigér for at udfylde de ansættelsesspecifikke data. Her har du også mulighed for at oprette flere ansættelsesforhold på samme bruger/medarbejder.

2. Først skal du klikke på Anmod om skattekort, så du kan indhente medarbejderens skattekort til Gratisal.

3. Under Ansættelsesdata kan du vælge "Baseret på skabelon", hvor du kan vælge den skabelon, som du vil basere ansættelsen på. Alternativt kan du indtaste alle medarbejderens ansættelsesdata. Du kan vælge at de indtastede data skal udgøre en skabelon for andre ansættelser ved at klikke på Gør denne ansættelse til skabelon.

4. Hvis du manuelt udfylder ansættelsesdata, anbefaler vi, at du indtaster følgende:
    • Ferietype: Betalt ferie, Årlig udbetaling eller Kvartalvis udbetaling
    • Ferieudbyder
    • Hvornår feriebeløbet skal udbetales: med løn i april eller maj
    • Feriefridage i timer og anciennitetstkrav i måneder.
    • Vælg indtægtsart på lønindkomsten (typisk 00 - alm. indkomst)
    • Medarbejderens løncyklus: Mådenlig, 14-dages eller Ugentlig.
    • Vælg om medarbejder er løsarbejder eller ej.
    • Vælg evt. pensionsordning eller pension udbetalt på bankkonto.

5. I feltet Rolle kan du vælge om brugeren skal have rettigheder som Medarbejder, Lønadministrator eller Administrator.

6. Gennemgå de udfyldte data og opret ansættelsen ved at gemme.

I Gratisal kan du oprette flere ansættelseskontrakter til samme person.