Ansættelsesdata

Når du skal oprette en medarbejder eller redigere ansættelsesdata, anbefaler vi følgende arbejdsgang. Tal i parentes referer til tallene på billedet, du finder nederst på siden her. Det hjælper dig med hurtigt at finde den sektion du søger i appen.

• Klik på Medarbejdere > Ansættelse. Her kan du oprette en ny medarbejder eller redigere en eksisterende.
  • I højre side vælger du den medarbejder, du ønsker at redigere, og herefter trykker du på Redigér (blyant-ikonet i nederste højre hjørne) for at udfylde de ansættelsesspecifikke data. Her har du også mulighed for at oprette flere ansættelsesforhold på samme bruger/medarbejder.

• Først skal du klikke på Anmod om skattekort, så du kan indhente medarbejderens skattekort til Gratisal (1).

• Under Ansættelsesdata kan du under Baseret på skabelon (2), vælge den skabelon, som du vil basere ansættelsen på (vær her opmærksom på at hvis du benytter denne funktion vil alle ansættelsesspecifikke data ændre sig til skabelonens data).
    Alternativt kan du indtaste alle medarbejderens ansættelsesdata.

• Du kan vælge, at de indtastede data skal udgøre en skabelon for andre ansættelser ved at klikke på Opret skabelon ud fra denne medarbejder i menuen mere nederst til højre på skærmen.
    mere menuen kan du også nulstille ansættelsesbetingelserne for medarbejderen til skabelonens ansættelsesbetingelser ved at vælge Match til skabelon.

Hvis du manuelt udfylder ansættelsesdata, anbefaler vi, at du indtaster følgende:

• Feriefridage i timer og anciennitetstkrav i måneder (3).

• Ferie (4):
    • Ferietype: Betalt ferie, Årlig udbetaling eller Kvartalvis udbetaling
    • Ferieudbyder
    • Hvornår feriebeløbet skal udbetales: med løn i april eller maj

• Ved indkomsttype under Skat og eIndkomst  vælger indtægtsart på lønindkomsten (typisk 00 - alm. indkomst). Det er også her du angiver om medarbejder er løsarbejder eller ej (5).

• Medarbejderens løncyklus angives under under Ansættelsesdata. Her kan du vælge mellem: Månedlig, 14-dages eller Ugentlig (6).

• Vælg evt. pensionsordning eller pension udbetalt på bankkonto under Pension (7).

• I feltet Rolle kan du vælge om brugeren skal have rettigheder som Medarbejder, Lønadministrator eller Administrator (8).

• Til sidst gennemgår du de udfyldte data og opretter eller opdaterer ansættelsen ved at gemme (9).

Klik på billedet for at forstørre

I Gratisal kan du oprette flere ansættelseskontrakter til samme person.