Standardopsæt din Virksomhed

Når du er ny bruger i Gratisal, anbefaler vi følgende arbejdsgang:

1. Start med at oprette en Gratisalaftale.
    2. Log ind med dit nyoprettede brugernavn og password.
      Klik på Virksomhed > Generelt > Redigér
    3. I Fanen Generelt kan du opdatere virksomhedens kontaktinfo, herunder beskatningsgruppe.
      • Upload virksomhedens logo. Logoet vil blive integreret i headeren på viksomhedens Gratisalkonto og på alle lønsedler, som virksomheden udgiver.
      • Indtast kontaktinformation. Kontaktinfo bliver integreret i lønsedlerne og gør, at vi bedre kan hjælpe jer, hvis det bliver tilfældet.
      • Virksomhedens betalingsinformationer: Bankkonto til automatisk overførsel, IBAN + BIC/SWIFT-nr. til internationale overførsler.
      • CVR-nr.
      • Beskatningsgruppe er som standard Mindre Privat Virksomhed og er bestemmende for betaling af A-skat og AM-bidrag. Som MPV skal du senest indberette til skat den 10. i efterfølgende måned.

Indstillinger

Under Indstillinger kan du opsætte integration til økonomisystem, automatisk betaling via Nets og statistikrapportering til Dansk Statistik eller Dansk Arbejdsgiverforening:

Betalingsform

Du vælger, hvordan du vil betale de tre typer posteringer: løn, pension og skat, ved at klikke på dropdown menuen og vælge:

Integration til økonomisystem

Du kan integrerere dine data dit nuværende økonomisystem med Gratisal.

Afdelingsregnskab

Hvis du bruger afdelingsregnskab, så kan du oprette ubegrænset afdelinger. Klik på Virksomhed > Generelt > Afdelinger > Ny linje for at tilføje afdelinger. Klik på Opdatér for at se alle afdelinger.

Kontering af lønposter

Hvis du vil bruge kontering af lønposter, kan du anvende kolonnen Ekstern reference (konto). Klik på Virksomhed > Generelt > Redigér og klik herefter på de felter, du ønsker reference til.

Du er nu færdig med at opsætte virksomheden i Gratisal. Ændringerne træder i kraft, når du trykker Gem i øverste højre hjørne.

Se vores hjælpevideo:

(Admin: Gratisal har fået nyt layout. Vi opdaterer denne video snarest muligt.)