Standardopsæt din Virksomhed

Når du er ny bruger i Gratisal, anbefaler vi følgende arbejdsgang:

1. Start med at oprette en Gratisalaftale.
    2. Log ind med dit nyoprettede brugernavn og password.
      Klik på Virksomhed > Generelt > Redigér
    3. I Fanen Kontaktinfo kan du opdatere virksomhedens kontaktinfo
      • Upload virksomhedens logo. Logoet vil blive integreret i headeren på viksomhedens Gratisalkonto og på alle lønsedler, som virksomheden udgiver.
      • Indtast kontaktinformation. Kontaktinfo bliver integreret i lønsedlerne og gør, at vi bedre kan hjælpe jer, hvis det bliver tilfældet.
    4. Under Virksomhedsdata kan du udfylde:
      • Virksomhedens betalingsinformationer: Bankkonto til automatisk overførsel, IBAN + BIC/SWIFT-nr. til internationale overførsler.
      • CVR-nr.
      • Beskatningsgruppe er som standard Mindre Privat Virksomhed og er bestemmende for betaling af A-skat og AM-bidrag. Som MPV skal du senest indberette til skat den 10. i efterfølgende måned.

Indstillinger

Under Indstillinger kan du opsætte integration til økonomisystem, automatisk betaling via Nets og statistikrapportering til Dansk Statistik eller Dansk Arbejdsgiverforening. Du kan finde flere virksomhedsindstillinger ved at klikke på "Flere indstillinger" eller under Virksomhed -> opsætning -> indstillinger.

Betalingsform

Du vælger, hvordan du vil betale de tre typer posteringer: løn, pension og skat, ved at klikke på dropdown menuen og vælge:

Integration til økonomisystem

Du kan integrerere dine data dit nuværende økonomisystem med Gratisal.

Afdelingsregnskab

Hvis du bruger afdelingsregnskab, så kan du oprette ubegrænset afdelinger. Klik på Virksomhed > Generelt > Afdelinger > Ny linje for at tilføje afdelinger. Klik på Opdatér for at se alle afdelinger.

Lønarter
Du finder lønarter under Virksomhed -> opsætning -> Lønarter. Du kan læse mere om opsætning af lønarter her.

Du er nu færdig med at opsætte virksomheden i Gratisal. Ændringerne træder i kraft, når du trykker Gem i nederste højre hjørne.