Opdateringer i Gratisal 2.8 - 18.06.2017

Sommeren er kommet til Danmark og med Gratisals juni-update kommer du lettere i gang med Gratisal. Læs alle vores nyeste funktioner og opdateringer her:

Nem konvertering fra Danløn - Fase 1: Medarbejdere

Kom hurtigt i gang med Gratisal og importér dine medarbejdere fra Danløn direkte til din Gratisalkonto under Virksomhed > Opsætning > Dataimport. Læs vores guide til import af filer fra Danløn.

Skræddersy import fra egen fil (BETA) – Fase 1: Medarbejdere

Vi vil gøre det endnu nemmere for dig at importere medarbejdere, primobalancer og løndata, og sikre os at du nemt og hurtigt kan bruge samme skabelon igen, når du skal overføre næste gang. Her til juni udgiver vi første version af importfunktionen, hvor du kan overføre medarbejderdata - da funktionen stadig er i udvikling er den markeret med "BETA". Læs guiden til skræddersyet import.

Hvis du har forslag til funktionen, så skriv dem endelig til os på mail eller find os på chatten!

Tastaturgenveje

Vi er fans af tastaturgenveje og er nu klar med flere lækre genveje til at gemme ændringer, oprette nye medarbejdere, redigere i systemet, hente rapporter og meget mere. Genvejene er tilpasset de enkelte sider, så når du vælger ”Ny” under medarbejdere så åbner formularen til medarbejderoprettelse, og når du vælger ”Redigér” under lønkørsler, så åbner du pop up-dialogen for den lønkørsel, du har valgt i tabellen. Du kan også nemt navigere i tabellerne med piletasterne. Se alle vores tastaturgenveje her.

Styring af negative SH-saldi

Du kan nu tilføje udbetalte eller afholdte SH-dage til medarbejdernes løndata, selvom det vil gøre SH-saldoen negativ. Du kan aktivere negativ SH-saldi og angive et maksimalt negativt beløb på SH-saldoen under Virksomhed > Opsætning > Virksomhedsindstillinger. Læs mere om SH-dage og opsætning af funktionen her.

Væsentlige ændringer:

• Poster til bogføring af skattebetaling er nu inkluderet som tre ekstra linjer i rapporten i ”Lønkørselstotaler (Eksport)”. Så får du skattebetalingen ind i jeres bogføringssystem med det samme, du uploader filen.
  • Forbedringer til valg af indkomsttype 05 B-indkomst: Du får en advarselsbesked om, at når du vælger B-indkomst deaktiveres indstillinger vedr. pension, ferie, feriefridage og SH/Fritvalg.
  • Du kan nu benytte CVR-nummer, når du søger efter dine tilknyttede virksomheder i drop down-menuen.
  • Nyoprettede brugere, der oprettes med engelsk som standardsprog, modtager velkomstmailen på engelsk.

Flere ændringer:

• Bedre synlighed af Kom godt i gang-guiden, når du starter Gratisal.
  • Vi gemmer nu dine ændringer, når du klikker bogfør, så du ikke oplever fejl fx selvom du har ændret dispositionsdatoen.
  • Når du vælger ekstramoduler under Virksomheder > Ekstra, kan du også vælge funktionen ved at trykke på prisen.
  • Bedre visning af drop down-menuer med meget tekst i tabeller.
  • Rettet fejl hvor sproget skifter fra engelsk til dansk, når man vælger glemt password.
  • Rettet fejl hvor lønadministratorer ikke kunne oprette tidsposter på medarbejdere.
  • Hvis du sletter enheder i en lønlinje, så slettes beløbet også automatisk under Løndata.
  • Rettet fejl, hvor opsparede SH-dage ikke også kunne udbetales i samme periode.
  • Rettet fejl i oversættelser.
  • Rettet småfejl i løndatafeltet under Skabeloner.
  • Rettet fejl, hvor man fik en advarselsbesked under Løndata om at man skulle gemme ændringer.
  • Forbedringer i placering af hjælpebeskeder til dobbeltklik for at redigere på smartphones.
  • Rettet fejl, så man også kan indtaste decimaler på optjent feriefridage.
  • Virksomhedens fulde adresse er nu også angivet på PDF-rapporterne.