Løsning på uventede fejl og nedsat ydeevne

Der kan være forskellige årsager til at du oplever nedsat ydeevne, fejl eller afvigelser i brugerfladen. Uventede fejl er ofte forårsaget enten af en ikke-understøttet browserversion eller manglende rydning af cache.

Officielt understøttede browsere

Generelt understøtter Gratisal de nyeste browsere og opfordrer vores brugere til at anvende browsere i nyeste version (med understøttelse af HTML5 og Javascript). Desuden kan det give problemer at anvende privat/Incognito-tilstand.

Systemet understøtter officielt følgende browsere, og vi anbefaler at anvende en af disse for optimal performance:

Computer / MacBook

• Apple Safari, Version 9 eller nyere
  • Google Chrome, den nyeste stabile version
  • Microsoft Edge
  • Microsoft Internet Explorer, Version 11
  • Mozilla Firefox, den nyeste stabile version

Smartphone / iPhone

• Apple Safari, Version 9 eller nyere
  • Google Chrome til Android, den nyeste stabile version

Rydde cache i browser

Alle browsere har en "cache", hvor billeder, tekst og andre typer filer bliver lageret for hurtigere performance. Desværre kan der være gemt nogle filer, som er i konflikt med den nyeste version af Gratisal. Derfor er det ofte en løsning at rydde cachen ved uventede fejl.

I næsten alle browsere (ikke Safari) kan du bruge tastaturgenvejen Ctrl + Shift + Delete til nem adgang til at rydde din cache.

Ryd cache i Apple Safari

Med Windows PC

1. Vælg ”Safari” i den øverste menu
  2. Klik på ”Indstillinger”
  3. Vælg ”Anonymitet”
  4. Under ”Cookies og andre data fra websider” klik på ”Fern alle data fra websteder”
  5. Klik på ”Fjern nu”

OS X (Apple MacBook)

Brug tastaturgenvejen Option + Command + E

1. Vælg ”Safari” i menuen
  2. Klik ”Nulstil Safari”
  3. Marker ”Fjern alle data fra websteder”
  4. Klik på ”Nulstil”

Ryd cache i Google Chrome

Med Windows PC

Brug tastaturgenvejen Ctrl + Shift + Delete og gå til punkt 5

1. Vælg knappen indstillinger med tre prikker i højre øverste hjørne
  2. Vælg ”Historik”
  3. Klik på ”Ryd browserdata”
  4. Under ”Ryd disse elementer fra” vælger du ”altid”
  5. Markér ”Cachelagrede billeder og filer”
  6. Klik på ”Ryd browserdata”

OS X (Apple MacBook)

Brug tastaturgenvejen Cmd + Shift + Delete og gå til punkt 4

1. Vælg ”Chrome” i menuen
  2. Klik på ”Slet browserdata”
  3. Under ”Ryd disse elementer fra” vælger du ”Altid”
  4. Markér ”Cachelagrede billeder og filer”
  5. Klik på ”Ryd browserdata”

Ryd cache i Microsoft Edge

Med Windows PC

Brug tastaturgenvejen Ctrl + Shift + Delete og gå til punkt 4

1. Vælg knappen indstillinger med tre prikker i højre øverste hjørne.
  2. Klik på ”Indstillinger”
  3. Under ”Ryd browserdata”, klik på ”Vælg hvad der skal ryddes”
  4. Marker ”Cache data og filer”
  5. Klik på ”Ryd”

Ryd cache i Microsoft Internet Explorer

Med Windows PC

Brug tastaturgenvejen Ctrl + Shift + Delete og gå til punkt 4

1. Klik på ”Funktioner”
  2. Vælg ”Generelt”
  3. Under ”Browserhistorie” vælger du “Slet browserdata”
  4. Markér “Midlertidige internet filer”
  5. Klik på ”Slet”

Ryd cache i Mozilla Firefox

Med Windows PC

Brug tastaturgenvejen Ctrl + Shift + Delete og gå til punkt 4

1. Vælg knappen indstillinger med tre prikker i højre øverste hjørne.
  2. Vælg fanen “Privatliv”
  3. Klik på linket “Ryd historik”
  4. Under indstillinger vælger du “Cache”
  5. Klik på “Ryd nu”

OS X (Apple MacBook)

Brug tastaturgenvejen Ctrl + Shift + Delete og gå til punkt 4

1. Vælg knappen indstillinger med tre prikker i højre øverste hjørne.
  2. Klik på ”Historik”
  3. Vælg ”Ryd seneste historik”
  4. Ud for ”Fjern:” vælger du ”Hele min historik”
  5. Marker ”Cache”
  6. Klik på ”Ryd nu”