Integration til Billy

Introduktion

Med en integration til Billy kan du få dine lønposter og skattebetalinger over i din kassekladde. Læs mere om fordelene ved integrationen.

Fire trin til at overføre lønposterne automatisk til jeres Billy-kassekladde:

Hvad gør de forskellige operationer?

Oplever du fejl i overførsel af data, når du bogfører lønnen?

Trin 1: Opret en adgangsnøgle (API-nøgle) til Gratisal i Billy

For at vi kan oprette integrationen, skal Gratisal bruge en kode så forbindelsen kan oprettes. Du opretter denne adgangsnøgle i Billy således:

1. Log ind på virksomhedens Billy-konto.
  2. Vælg "Indstillinger" i nederste venstre hjørne.
  3. Vælg "Adgangsnøgle" på menuen.
  4. Klik på "Opret Adgangsnøgle" i øvre højre hjørne.
  5. Indtast navn og beskrivelse, så du let kan genkende koden og klik på "Opret"
  6. Kopiér koden, så du kan indsætte den i Gratisal. Du kan altid åbne koden igen ved at klikke på luppen på linjen for adgangsnøglen.

Fortsæt nu til Gratisal og aktivér integrationen.

Trin 2: Aktivér integrationen i Gratisal

Når du skal integrere, skal du blot indsætte en adgangsnøgle, der gør at Billy og Gratisal kan tale sammen:

1. Log ind i virksomhedens Gratisal-konto (skal være som administrator).
  2. Navigér til Virksomhed -> Opsætning -> Integrationer.
  3. Klik på "Opret ny".
  4. Dobbeltklik og indsæt koden fra Billy i feltet "Adgangsnøgle".
  5. Sørg for at der er hak ved de ønskede operationer (fjern hak, hvis du ønsker at deaktivere en bestemt operation), og klik på "Kør nu" ud for de ønskede operationer (klik her for at se hvad de forskellige operationer gør).
  6. Klik på "Gem ændringer" nederst i højre hjørne.

Inden du bogfører, kan du aktivere automatisk kontering af skattebetalingerne.

Trin 3: Aktivér automatisk skattebetaling

Få posterne til betaling af A-skat og AM-bidrag overført direkte i jeres kassekladde sammen med resten af lønkørslen. Sådan aktiveres automatisk postering af skattebetalinger:

1. Navigér til Virksomhed -> Opsætning -> Virksomheds-indstillinger.
  2. Markér boksen ud for funktionen "Bogfør skattebetaling".

Herefter kan du bogføre lønnen, så dataene automatisk bliver overført til jeres kassekladde i Billy.

Trin 4: Bogfør lønnen og overfør data

Næste gang du bogfører en lønkørsel, bliver dataene automatisk overført til Billy. Hvis du har aktiveret automatisk skattekontering, bliver skatteposterne også overført til din kassekladde.

1. Indtast medarbejdernes løn. Følg denne guide.
  2. Opret næste lønkørsel og bogfør lønnen. Følg denne guide.
  3. Log ind på Billy. Åben jeres kassekladde under Regnskab -> Kassekladde.
    Lønposterne og skattebetalingerne ligger nu klar til at blive bogført.

Hvad gør de forskellige operationer?

Der findes tre konfigurationsmuligheder med Billy - Gratisal integrationen.

1. Importér konti
  2. Eksportér nye lønkørsler
  3. Automatisk kontoopsætning af lønarter

Importér konti henter de konti du bruger i Billy og forbinder dem med dine lønarter i Gratisal. Nærmere bestemt, bliver navnet og det eksterne reference nummer (konti) fra økonomisystemet udfyldt i Gratisals lønarter.

Eksportér nye lønkørsler eksporterer automatisk dine lønkørsler i Gratisal over til kassekladerne i Billy.

Automatisk kontoopsætning af lønarter sætter den eksterne reference (konti) til Gratisals standardværdi. Dette er specielt nyttigt, hvis du ikke selv har opsat dem i økonomisystemet.

Fejl i overførsel af data, når du bogfører lønnen

Ligger posterne ikke i jeres kassekladde i Billy? Modtager du en fejl efter bogføring, om at lønkørslen ikke er overført? Eller har du tidligere lønkørsler, som endnu ikke er overført til jeres nyopsatte økonomisystem?

Løsningen er simpel: Opdatér kontoplanen og gensend lønkørslen til Billy

Først skal I opdatere kontoplanen:

1. Gå til Virksomhed > Generelt.
  2. Aktivér redigering (klik på blyantsikonet, dobbeltklik på siden eller brug genvejen Ctrl+Alt+E).
  3. Klik på "Match kontoplan fra Billy".
  4. Hvis I har særlige referencer, kan I indtaste det manuelt.
  5. Klik på "Gem ændringer".

Dernæst skal I gensende lønkørslen til Billy:

1. Gå til Virksomhed > Lønkørsler.
  2. Vælg den bogførte lønkørsel, som I skal have ind i Billy (klik på blyantsikonet, dobbeltklik eller brug genvejen Ctrl+Alt+E).
  3. Klik på "Gensend".
  4. Klik på "Gensend til Billy".

Billy_fejl.gifTjek at dine lønposter nu er korrekt overført til Billy. Hvis der stadig er fejl, kontakt os på support@gratisal.dk.