Integration til Uniconta

1. Introduktion

Med en integration til Uniconta kan du eksportere dine lønkørsler i Gratisal til dine kasseklader i Uniconta. Du kan også importere de konti du bruger i Uniconta, og tilpasse dem på dine lønarter i Gratisal.

Følg disse trin:

Trin 1: Opret adgang mellem Uniconta og Gratisal

Når du integrerer til Uniconta, skal Gratisal bruge et brugernavn og password, der er knyttet til virksomhedens Uniconta-konto. Gratisal anbefaler derfor, at du opretter en service-bruger til virksomheden. På den måde behøver du ikke bruge din personlige konto som ekstern autorisation. Opret en ny bruger således:

1. Åben Uniconta, klik på "Create new user".
    2. Udfyld formularen, klik "OK".
    3. Herefter skal du anmode om virksomhedsadgang, klik på "Request company access".
    4. Indtast hele virksomhedens navn, klik på "Request company access".

Du bruger så brugernavnet og passwordet til at integrere med i Gratisal.

Sådan integrerer du Gratisal til Uniconta:

1. Log ind i virksomhedens Gratisal-konto (skal være som administrator).
    2. Navigér til Virksomhed -> Opsætning -> Integrationer.
    3. Klik på "Opret ny".
    4. Dobbeltklik og indsæt
      brugernavnet for din Uniconta bruger i feltet "Brugernavn",
      og passwordet for din Uniconta bruger i feltet "Password".
    5. Sørg for at der er hak ved de ønskede operationer (fjern hak, hvis du ønsker at deaktivere en bestemt operation), og klik på "Kør nu" ud for de ønskede operationer (klik her for at se hvad de forskellige operationer gør).
    6. Klik på "Gem ændringer" nederst i højre hjørne.

Aktivér automatisk skattebetaling

Gratisals integration til Uniconta har komplet automatiseret dine manuelle bogføringsprocesser.

Så snart du bogfører lønnen i Gratisal, overføres betalingerne af A-skat og AM-bidrag, som betales den efterfølgende måned, direkte til jeres kassekladde sammen med resten af lønkørslen – blot med ét klik.

Så simpelt har vi gjort det:

1. Aktivér automatisk overførsel af skattebetalinger: Gå til Virksomhed -> Opsætning -> Virksomheds-indstillinger og markér hakket ud for "Bogfør skattebetaling".

2. Opret næste lønkørsel og bogfør lønnen.

3. Åben virksomhedens kassekladde, hvor alle lønposterne og skattebetalinger allerede ligger klar til at blive bogført.Skat-uniconta.PNG

Hvad gør de forskellige operationer?

Der findes tre konfigurationsmuligheder med Uniconta - Gratisal integrationen.

1. Importér konti
    2. Eksportér nye lønkørsler
    3. Automatisk kontoopsætning af lønarter

Importér konti henter de konti du bruger i Uniconta og forbinder dem med dine lønarter i Gratisal. Nærmere bestemt, bliver navnet og det eksterne reference nummer (konti) fra økonomisystemet udfyldt i Gratisals lønarter.

Eksportér nye lønkørsler eksporterer automatisk dine lønkørsler i Gratisal over til kassekladerne i Uniconta.

Automatisk kontoopsætning af lønarter sætter den eksterne reference (konti) til Gratisals standardværdi. Dette er specielt nyttigt, hvis du ikke selv har opsat dem i økonomisystemet.

Ud over disse tre konfigurationsmuligheder har du også mulighed for at angive Økonomisystemets virksomhedsnavn. Det bliver nødvendigt at udfylde denne, hvis du har flere forskellige virksomheder på samme server.