Integration til Uniconta

Følg disse trin:

Trin 1: Opret adgang mellem Uniconta og Gratisal

Når du integrerer til Uniconta, skal Gratisal som integrationskode bruge et brugernavn og password, der er knyttet til virksomhedens Uniconta-konto. Gratisal anbefaler derfor, at du opretter en service-bruger til virksomheden. På den måde behøver du ikke bruge din personlige konto som ekstern autorisation. Opret en ny bruger således:

1. Åben Uniconta, klik på "Create new user".
  2. Udfyld formularen, klik "OK".
  3. Herefter skal du anmode om virksomhedsadgang, klik på "Request company access".
  4. Indtast hele virksomhedens navn, klik på "Request company access".

Du bruger så brugernavn og password adskilt af et kolon (fx "gratisal:Password42") som integrationskode i Gratisal.

Sådan integrerer du Gratisal til Uniconta:

1. Log på Gratisal som administrator.
  2. Klik på Virksomhed > Generelt. Klik på Redigér-ikonet .
  3. Klik på feltet Økonomisystem under Indstillinger og vælg Uniconta i drop-down menuen.
  4. Klik herefter på link-ikonet.
  5. Indsæt din service-brugers brugernavn og password adskilt af et kolon. Fx: gratisal:Password42.
  6. Herefter bliver data automatisk overført, når en lønkørsel bogføres.

Aktivér automatisk skattebetaling

Gratisals integration til Uniconta har komplet automatiseret dine manuelle bogføringsprocesser.

Så snart du bogfører lønnen i Gratisal, overføres betalingerne af A-skat og AM-bidrag, som betales den efterfølgende måned, direkte til jeres kassekladde sammen med resten af lønkørslen – blot med ét klik.

Så simpelt har vi gjort det:

1. Aktivér automatisk overførsel af skattebetalinger: Gå til Virksomhed > Opsætning> Virksomheds-indstillinger og markér hakket ud for "Bogfør skattebetaling".

2. Opret næste lønkørsel og bogfør lønnen.

3. Åben virksomhedens kassekladde, hvor alle lønposterne og skattebetalinger allerede ligger klar til at blive bogført.Skat-uniconta.PNG