Opdateringer i Gratisal 2.7 - 21.05.2017

Vi har glædet os til maj-releasen og til at præsentere vores to nyudviklede features til import af løndata og understøttelse af B- og skattefri indkomst. Læs alle vores nyeste funktioner og opdateringer her:

Import af løndata

I Gratisal kan du importere medarbejdernes løndata fra et Excel-ark direkte til dit lønsystem – et godt værktøj for større virksomheder med mange ansatte. Funktionen er tilgængelig fra Virksomhed > Opsætning > Import.

Følg denne trin-for-trin guide til korrekt opsætning. Hent skabelonen nederst i artiklen og kom hurtigt i gang.

B-indkomst og skattefri indkomst (Indkomsttype 05 og 09)

Gratisal understøtter nu B-honorarer (Indkomsttype 05) og Skattefri indkomst (Indkomsttype 09). Det er en gratis funktion, som indstilles fra Medarbejdere > Ansættelse under medarbejderens indkomsttype. Det er ikke muligt at rette skattekortet, da det udregnes automatisk ved valg af disse indkomsttyper.

Læs mere om indkomsttyperne her.

Opsætning: Ny fane til virksomhedsindstillinger
Vi har indsat en ny fane, der hedder "Opsætning", hvor vi samler de indstillinger og handlinger, som udføres sjældent af virksomheden, men er vigtige at sætte op:

Denne fane udvides i fremtiden, når Gratisal får flere funktioner.

PDF-rapporter

Du kan nu downloade alle vores rapporter i PDF-format fra Virksomhed > Lønkørsler > Rapporter. Så får du et nemt overblik over lønposterne, saldi, medarbejdere og sammenligning af lønkørsler i et lækkert design.
Dette er første udgave af vores PDF-rapporter, og ved næste opdatering af Gratisal vil vi forbedre layoutet yderligere.

Væsentlige ændringer

• Det er nu muligt at indtaste datoer i tabellernes datofelter både i Timer, Løndata og redigering af skattekort. Systemet accepterer ddmmyy, ddmmyyyy, ddmm og dd, hvor den autoudfylder pågældende år og evt. måned alle med opdelte tabulatorer som "-", ".", "/".
  • Hvis man har indtastet et positivt beløb og derefter skifter til en lønart, der som standard bruger negative beløb fx fra ”Tillæg” til ”Reduktion”, så vil systemet nu automatisk foreslå at vende fortegnet.
  • Tilføjet drop down-menu med lande under Virksomhed > Generelt og Medarbejdere > Generelt.
  • Medarbejder-ID står nu som en del af ansættelsesdata under Medarbejdere > Ansættelse. Medarbejdernes ID er forskelligt for hver ansættelse på en bruger.
  • Vi har fremhævet modulerne Medarbejdere, Virksomhed og Selvbetjening, så det er tydeligere, at de er klikbare knapper.

Flere ændringer

• Linket til oprettelse af Nets-aftale i Kom godt i gang-guiden leder dig nu videre til supportartiklen om Netsoprettelser.
  • Knappen "Tilføj ansættelse på brugeren" er nu også synlig under fanerne Timer, Løndata og Lønsedler.
  • Feltet for fratrædelsesdato vises nu, uden at du behøver at klikke Redigér også selvom der ikke er sat en fratrædelsesdato. Feltet vises kun i Selvbetjening, hvis der er sat en fratrædelsesdato for medarbejderen.
  • Når du vælger rapporter er systemet indstillet til at vælge HTML-format som standard.
  • Datoerne i rapporter formateres på baggrund af brugerens valgte sprog.
  • Bedre visning af drop down-menuer og listen over virksomheder på små skærme.
  • Bedre formatering af tekstbokse i tabeller.
  • Forbedret layoutet til Kom godt i gang-guiden.
  • Forbedringer for brugere med læseadgang.
  • Rettet fejl, hvor redigering af skattekort slettede alle ikke-gemte redigeringer.
  • Rettet fejl, hvor man ikke kunne bruge genvejen på medarbejderlisten til at oprette nye medarbejdere.
  • Rettet fejl i API'et, der gjorde at datoer blev vist med måned først.
  • Rettet fejl, der fjernede ikke-gemte ændringer i Virksomhed > Ekstra. Vi har desuden tilføjet en advarsels besked, hvis man navigerer væk fra ikke-gemte ændringer.
  • Rettet fejl der fjernede mellemrum mellem tekstbokse, når man redigerede.
  • Rettet fejl, hvor tool-tips er skjult efter skærmens kant.
  • Rettet fejl i layoutet til download af rapporter under Lønkørsler, hvis man dobbeltklikkede på en lønkørsel.
  • Rettet fejl på mobile enheder, hvor den nederste linje i loginsiden var placeret oven på boksen hvor man indtaster password.
  • Rettet fejl i tabellerne, hvor den blå linje, der indikerer at linjen er valgt, ikke flytter med, når man vælger en ny linje med tastaturets piletaster.
  • Diverse forbedringer i stabilitet, hastighed og performance i mest anvendte browsere, herunder væsentlige forbedringer i Internet Explorer.
  • Diverse forbedringer af responsivt layout.
  • Diverse bugrettelser.