Opdateringer i Gratisal 2.6 - 18.04.2017

Samlet side til virksomheds og personlige indstillinger

Flere af virksomhedens overordnede indstillinger er nu på en samlet side. Her kan administratorer nemt vælge hvilke indstillinger, der skal aktiveres for virksomheden og læse mere om dem. I takt med vores udvikling, kommer der flere mulige indstillinger. Du kan også rette dine personlige præferencer.

Du kan finde indstillingerne under linket "Flere indstillinger" i Virksomhed > Generelt.

I virksomhedsindstillinger kan du ind til videre:

Glæd dig til næste opdatering, hvor denne funktion og andre indstillinger bliver en del af en samlet side til flere typer virksomhedsindstillinger i Gratisal.

Alle brugere kan se deres personlige indstillinger og vælge deres præferencer under profil-menuen. Klik på dit profilbillede øverst i højre hjørne og vælg "Indstillinger". Her kan brugere indstille:

• Aktivering og deaktivering af automatisk genberegning af lønkladder (kun tilgængelig for admin og lønadmin)
  • Aktivering og deaktivering af korrigering af forkert brug af positive beløb (kun tilgængelig for admin og lønadmin)
  • Sætte en maksimal længde på virksomhedens brugeres loginsessioner (alle brugere)

Som Gratisal udvikler sig kommer der flere indstillinger på til at skræddersy et system, der passer dig.

Skattebetaling indgår i bogføringsfilen

Vi har udviklet en ny feature, så betalingen af skatterne den 10. i måneden også kommer med i bogføringsfilen. Hvis I har en integration til et økonomisystem sker konteringen af skattebetalingen nu helt automatisk samtidig med at du bogfører lønnen.

OPDATERET 26.04:
Fejl hos virksomheder, som har integration til økonomisystem og har bogført i perioden 18.-25. april.
Vi har haft en fejl i API'et i denne funktion, som nu er løst. Desværre kommer der en mærkelig fil ud af det i første omgang i driftsmiljøet, men det er rettet.
Det kan du rette hurtigt ved blot slette den forkerte fil i jeres økonomisystem. Herefter gensender du lønkørslen fra Gratisal: Du logger på Gratisal, går til Virksomhed > Lønkørsel > Vælge lønkørslen > Klikke "Gensend" > Herefter klikke "Gensend til økonomisystem".

Genvej til import af medarbejdere og primobalancer

Du kan nu importere alle medarbejdere i virksomheden direkte fra Medarbejdere > Generelt. Klik blot på Mere-ikonet "..." og vælg Importér medarbejdere. Start med at hente skabelonen og udfyld skemaet med de korrekte standarder, som du kan læse ved at holde musen over overskrifterne markeret med rød. Upload herefter arket under Medarbejdere > Generelt > Mere > Import.

Medarbejdernes primobalancer kan importeres under Medarbejdere > Løndata under Mere-ikonet "..." og vælg Importér primobalancer. Følg samme procedure som nævnt ovenfor. Så kan du nemt og hurtigt sikre dig, at alle medarbejderes saldi er opdateret.

Forbedringer i tilmeldingsblanketten

For at undgå fejloprettede virksomheder, skal man tilføje et SE-nummer til virksomheder, der oprettes med et CVR-nummer, som findes i Gratisal i forvejen. For at sikre at du får adgang til den virksomhed, du opretter, har vi nu en advarsel, der fortæller at du altid skal angive dit eget CPR-nr. og navn, og en e-mail du har adgang til.

Væsentlige ændringer:

• Aktivér redigering ved at dobbeltklikke et vilkårligt sted i appen eller dobbelt-tap, hvis du bruger touchskærm.
  • Nu kan du lukke pop up-beskeder ved blot at klikke uden for boksen. For ikke at miste vigtige ændringer gælder denne funktion ikke for oprettelse, bogføring og tilbageførsler af lønkørsler.
  • Marker "Husk mig"-funktionen på loginsiden og så husker vi dit senest anvendte brugernavn. Grundet datasikkerhed gemmer vi ikke også din adgangskode.
  • Vi skjuler dele af menuen og topbarren automatisk på mindre skærme og mobile enheder, så du kan få et bedre overblik over siden.
  • Hvis du ikke kan redigere i en markeringsboks, er det markeret ved at boksen er grå. Markeringsbokse uden grå udfyldning kan redigeres.
  • Det er nu nemmere at se forskel på forskellige ansættelser på samme bruger i vinduet Redigér løndata under Virksomhed > Løndata. Hvis medarbejderen har flere ansættelser, står ansættelsen nu i parentes efter navnet.
  • Vi viser også lønkørslens status i pop up-vinduet, når du redigerer en lønkørsel. Statussen står øverst sammen med lønkørselsnummer og periode.
  • Under Virksomhed > Skabeloner lancerede vi i sidste måned linjer til løndata, så du nemt kan oprette nye ansættelser. Under løndataene i Skabeloner har vi nu fået en knap, så du også kan redigere lønarternes beskrivelser.

Flere ændringer:

• Først når virksomheden har oprettet sin første lønkørsel, kan der hentes rapporter. Hvis der ikke er nogle lønkørsler, får du en meddelelse om, at der ikke er nogle rapporter at vise.
  • Validering af mailadresser, så der kun kan oprettes e-mails med et slutdomæne (fx .dk eller .net).
  • Du vil fremover modtage bedre beskrivende e-mails ved information der vedrør NETS-aftaler.
  • Du kan nu vælge Kassér ændringer i advarslen, når du vælger en anden fane, men også er i gang med at redigere.
  • På større skærme som PC og bærbar er det igen muligt at se en forhåndsvisning af sine lønsedler både som pop up og som ny fane. På små skærme kan man kun vælge at se lønsedlen i ny fane.
  • Bedre velkomstmails til nyoprettede administratorer uden ansættelse.
  • Hvis du gør skærmen mindre under Selvbetjening > Lønsedler, viser systemet kun de forskellige lønlinjer i overblikket og lønsedler åbnes i en ny fane.
  • Bedre visning af tabeller og knapper i pop up-beskeder på mindre skærme og mobile enheder.
  • Bedre visning af felter med flere linjer i tabellen til design af egne lønarter (Virksomhed > Lønarter).
  • Du kan igen indtaste virksomhedens postnummer og by under Virksomhed > Generelt.
  • Bedre fejlmeddelelse på lønkørsler, hvis virksomhedens NETS-aftale gør at udbetalingsdatoen er sat for tidligt.
  • Gratisal sender ikke længere en advarsel, hvis en medarbejder med fratrædelsesdato i fortiden ikke har nogen løndata, heller ikke selv om brugeren står som aktiv.
  • Hvis en bruger står som chef for en medarbejder i Gratisal, kan du ikke slette brugeren, da det ville give fejl i medarbejderens ansættelse.
  • Du gøres opmærksom på under Ekstra-fanen, at prisen er hvis alle aktive medarbejdere får præcis én lønseddel per periode og kan derfor variere.
  • Løst problem hvor bunden af siden ikke kunne vises med mindre man klikkede redigér.
  • Løst problem hvor specialtegn (herunder ÆØÅ) blev krypteret i nogle afsendte mails fra Gratisal.
  • Løst problem hvor feriefridage ikke stod på lønsedlen.
  • Diverse forbedringer af responsivt layout.
  • Diverse forbedringer i stabilitet, hastighed og performance i mest anvendte browsere.