Tilbagefør en lønkørsel

Hvis du har bogført en lønkørsel med en fejl, kan du nemt tilbageføre enten en hel lønkørsel eller en enkelt lønseddel i Gratisal. Det kan du gøre, hvis der er fejl i lønnen, beskatningen eller andet for en eller flere medarbejdere.

Læs her, hvad der sker, når du tilbagefører en lønkørsel.

Bemærk: Vi kan kun tilbageføre den nyeste bogførte lønkørsel i Gratisal.

Sådan tilbagefører du en hel lønkørsel

1. Gå til Virksomhed > Lønkørsler
  2. Vælg den nyeste lønkørsel ved at dobbeltklikke på linjen eller klik på blyantsikonet.
  3. Tjek at det er den korrekte lønkørsel og periode og klik på ”Tilbagefør”.
  4. Læs bemærkningerne og klik ”Forstået”.
  5. Indtast din kode og klik ”Fortsæt”.
  6. I lønkørselsoversigten kan du nu se, at lønkørslen har status ”Annulleret”. Lønkørslen kan nu ikke redigeres yderligere, men du kan nemt oprette en ny.
  7. Nu kan du ændre løndataene for din medarbejder og oprette og bogføre en ny lønkørsel.

Hvad sker der, når du tilbagefører en lønkørsel?

I Gratisal:

• Lønkørslen annulleres under Virksomhed > Lønkørsler.
  • Medarbejderens lønseddel deaktiveres i Gratisal og slettes.
  • Hvis en medarbejder var fratrådt inden lønkørslen, så annullerer vi fratrædelsen og genaktiverer brugeren, hvis denne blev deaktiveret i forbindelse med fratrædelse.
  • Justering af beløbet på medarbejdernes frikort.
  • Vi genskaber lønlinjer, hvor "Efter næste lønkørsel" var sat til "Nulstil" eller "Kassér"
  • Vi tilbagefører status på timeregistreringer.

Til medarbejderen:

• Vi sender automatisk en mail til jeres medarbejdere om at deres lønseddel er annulleret og ikke længere gyldig.
  • Hvis medarbejderen ikke har en mailadresse tilknyttet Gratisal, skal du selv informere din medarbejder.

Ved bankoverførsler:

• Vi sletter Netsbetalinger, der endnu ikke er gennemført, altså betalinger, der er sket efter den foregående hverdag kl. 11.00.
  • Vi annullerer bankoverførsler, der er til betaling om mere end tre dage.
  • Vi kan ikke stoppe bankoverførsler, der allerede er gennemført. Det skal du håndtere manuelt. Når lønkørslen er tilbageført, kan du trække en rapport som viser præcist, hvilke bankoverførsler der stadig er knyttet til lønkørslen.

Til SKAT:

• Hvis du tilbagefører lønkørslen, vil den indberettede lønkørsel blive annulleret hos SKAT i eIndkomst
  • Du bør kontrollere at alt er som det skal være.

I økonomisystemet:

• Hvis lønkørslen er overført til dit økonomisystem, skal den manuelt tilbageføres dér.

Sådan tilbagefører du en enkelt lønseddel

Der er 2 muligheder for at tilbageføre en enkelt lønseddel

Metode 1:

• Gå til Medarbejder og Lønsedler
  • Vælg den nyeste lønseddel
  • Tjek at det er den korrekte periode og klik på ”Tilbagefør”

• Læs bemærkningerne og klik ”Forstået

• Indtast din kode og klik ”Fortsæt”
  • Du kan se under lønkørselsoversigten, at der er oprettet en ny lønkørsel med status ”Annulleret”. Lønkørslen kan nu ikke redigeres yderligere, men der kan oprettes en ny.

• Nu kan du ændre løndataene for din medarbejder, og oprette og bogføre en ny lønkørsel.

Metode 2:

• Gå til Virksomhed og Lønkørsel
  • Vælg den nyeste lønkørsel
  • vælg den medarbejder der skal tilbageføres
  • Tjek at det er den korrekte lønseddel og klik på ”Tilbagefør”

• Læs bemærkningerne og klik ”Forstået”

• Indtast din kode og klik ”Fortsæt”.
  • I lønkørselsoversigten kan du nu se, at der er oprettet en ny lønkørsel med status ”Annulleret”

Tilbagef_r_l_n_billede_6.pngNu kan du ændre løndataene

Hvad sker der, når du tilbagefører en lønseddel?

I Gratisal:

• Der vil under Virksomhed > Lønkørsler være en annulleret lønkørsel.
  • Medarbejderens lønseddel deaktiveres i Gratisal og slettes.
  • Hvis en medarbejder var fratrådt inden lønkørslen, så annullerer vi fratrædelsen og genaktiverer brugeren, hvis denne blev deaktiveret i forbindelse med fratrædelse.
  • Justering af beløbet på medarbejdernes frikort.
  • Vi genskaber lønlinjer, hvor "Efter næste lønkørsel" var sat til "Nulstil" eller "Kassér"
  • Vi tilbagefører status på timeregistreringer.

Til medarbejderen:

• Vi sender automatisk en mail til jeres medarbejdere om at deres lønseddel er annulleret og ikke længere gyldig.
  • Hvis medarbejderen ikke har en mailadresse tilknyttet Gratisal, skal du selv informere din medarbejder.

Ved bankoverførsler:

• Vi sletter Netsbetalinger, der endnu ikke er gennemført, altså betalinger, der er sket efter den foregående hverdag kl. 11.00.
  • Vi annullerer bankoverførsler, der er til betaling om mere end tre dage.
  • Vi kan ikke stoppe bankoverførsler, der allerede er gennemført. Det skal du håndtere manuelt. Når lønkørslen er tilbageført, kan du trække en rapport som viser præcist, hvilke bankoverførsler der stadig er knyttet til lønkørslen.

Til SKAT:

• Hvis du tilbagefører lønseddel, vil denne blive annulleret på SKAT.
  • Du bør kontrollere at alt er som det skal være.

I økonomisystemet:

• Hvis lønkørslen er overført til dit økonomisystem, skal den manuelt tilbageføres dér.