Opdateringer i Gratisal 2.12 - 19.10.2017

I takt med efteråret bringer Gratisal blandt andet forbedringer til hastigheden på genberegning af lønkørsler, og en splinterny app til Android. Læs med herunder, så du er opdateret på Gratisal:

Vigtige performance forbedringer

• Vi har i denne måned fokuseret på at gøre Gratisals beregningsmotor meget hurtigere. Vi oplever en tilstrømning af kunder med 300 til 750 medarbejdere, og her kunne genberegning af en lønkørsel tidligere tage meget lang tid.
  • Teknisk består ændringen i, at vi fremadrettet kun genberegner ændringer og ikke alle medarbejdere i en lønkørsel, hver gang der foretages en ændring eller man går ind på fanen Lønkørsler.
    Dette har givet hastighedsforbedringer på op til 1.700% ved genberegning af en lønkørsel.
  • Vi har derfor også fjernet muligheden for at fjerne automatisk genberetning under lønkørsler, da behovet for dette valg ikke er relevant mere.
  • Vi har valgt at beholde ”Genberegn” knappen, så man når som helst kan gennemtvinge en fuld genberegning.
    Når lønnen bogføres vil der desuden stadigvæk blive foretaget en fuld genberegning.

Gratisals Android-app er nu i Google Play

Har du endnu ikke downloaded Gratisal app til din til din Android telefon, så kan du nu let gøre det via dette link - eller ved at søge på Gratisal i Google Play.

Vi har lavet en lang række forbedringer til læsbarheden og brugervenligheden på mobile devices. Vi er dog opmærksomme på at indtastning af timer og løndata kan forbedres. Dette vil komme i en snarlig opdatering. Vi hører meget gerne dit input til hvad der ellers kan blive bedre.

iPhone-brugere skal naturligvis ikke snydes. Godkendelsesprocessen til Apples App Store er lidt mere snørklet, men vi regner med at have en iOS-app klar til download inden længe.

Rettelse til nul-indberetninger og lønkørsler med udvalgte medarbejdere

Vi har rettet en uhensigtsmæssighed i lønkørsler, når man tidligere kørte løn for en begrænset gruppe af medarbejdere.

Hvis der ikke var løndata på en valgt medarbejder, når man oprettede lønkørslen, så ville den person aldrig komme til at indgå i lønkørslen. Det er med denne opgradering ændret, så alle valgte medarbejdere optræder på lønkørslen uafhængig af hvornår løndata indtastes.

Samtidig er håndteringen af nul-indberetninger blevet mere intelligent. Hvis du bogfører en tom lønkørsel vil den automatisk blive til en nul-indberetning, uden at du behøver gøre yderligere.

Vi vil i en senere opdatering give mulighed for at både nul-indberetninger og almindelige lønkørsler kan bogføres helt automatisk, så du ikke skal gøre andet end at holde løndata opdateret.

Alle betalinger vises, uanset om du benytter Nets eller ej.

Tidligere var det kun muligt at se betalinger knyttet til en lønkørsel hvis du havde Nets-overførsler slået til, og først efter at betalingerne var overført til Nets. Dette har vi nu ændret, så du til enhver tid kan se alle betalinger der er knyttet til en lønkørsel – også mens lønkørslen stadig er en kladde. Det vil fremgå om betalingen håndteres af Nets eller skal udføres manuelt.

Her er et eksempel på hvordan rapporten ser ud i Excel:

Vi er på vej med flere forbedringer på dette område, bla. betalinger til udenlandske konti, automatisk oprettelse af Nets-aftale for nye virksomheder, og betaling til ATP og Feriekonto via Nets

Andre væsentlige ændringer:

• Hvis du har tilvalgt ”Avancerede lønarter”, kan du nu deaktivere lønarter som du ikke ønsker at benytte. Dette gør listen med lønarter mere overskuelig.
  • Det er nu muligt at logge på Gratisal med telefonnummer i stedet for CPR/Email. Dette gør dine medarbejderes liv lettere, så spred den gode nyhed.
  • Vi har omdøbt de to 14-dages løncyklusser, så det er lettere at skelne.
  • Vi har forbedret håndteringen af lønsedler som køres efter at en medarbejder tidligere er fratrådt.
  • Når Gratisal er opdateret, er det ikke længere nødvendigt at rydde din browser-cache eller trykke Ctrl+F5.
  • Download af PDF-lønsedler i Safari er forbedret.
  • Herudover har vi lavet en lang række mindre forbedringer og fejlrettelser.