Nulindberetning

Som virksomhed skal du indberette til SKAT hver måned, og hvis du ikke har noget at indberette, skal du lave en såkaldt nulindberetning. Nulindberetningen skal ske til SKAT senest på dagen for fristen, som oftest er den 10. i den efterfølgende måned. Se SKATs frister i 2017 her.

Årsager for at lave en nulindberetning

1. Skal du ikke køre løn for dine medarbejdere i en periode? Hvis du hverken skal køre løn for dig selv eller dine medarbejdere i en længere periode end en måned, skal du indberette dette til SKAT via en nulindberetning.

2. Har du fået en fejl fra SKAT om at du ikke har indberettet løn, selvom du har bogført lønnen? Udbetalingsdatoen styrer hvilken periode, SKAT registrerer betalingen. Eksempelvis, hvis du har en lønkørsel for december, som du i Gratisal har angivet til december, men at udbetalingen først sker i januar, så vil SKAT (uanset den dato lønkørslen angiver) se at lønnen gælder for januar måned.
    Det resulterer i, at der i SKATs system vil stå, at virksomheden mangler at indberette løn for december, også selvom den løn allerede er udbetalt til medarbejderne. Derfor skal virksomheden lave en nulindberetning for december.
    Det kan også være grundet af virksomhedens Nets-aftale, nemlig hvis virksomheden har udført betalingen efter kl 11.00 på den sidste hverdag i december, og betalingen derfor er registreret som den første hverdag i januar.

Så nemt laver du en nulindberetning

Det er nemt og hurtigt at lave en nulindberetning, og i Gratisal klarer vi det næsten for dig:

1. Gå til Virksomhed > Lønkørsler.
  2. Klik på knappen "Opret ny lønkørsel".
  3. Vælg korrekt cyklus, periode og dispositionsdato.
  4. Markér feltet ud for "Nulindberetning".
  5. Klik på Gem.
  6. Dobbeltklik på kladden, klik på Bogfør og godkend lønkørslen.

Nulindberetningen er oprettet og Gratisal indberetter det automatisk til SKAT.