Pension

Det er nemt at indbetale pension til jeres medarbejdere. Du skal blot tilføje deres pensionsordning og så bliver pensionen automatisk indberettet og udbetalt, når lønnen køres.
Her kan du læse mere:

Tilføj pensionsordning med pensionsselskab

Hvis medarbejderen har et pensionsselskab, kan du opsætte medarbejderens pension på følgende måde:

1. Gå ind under Medarbejdere > Ansættelse.
  2. Klik på Redigér.
  3. Under Pension klik på "Tilføj pensionsordning"
  4. Vælg pensionsselskab ved at klikke på drop down-menuen eller indtaste jeres pensionsselskab. Det valgte pensionsselskabs PBS-nr. kommer automatisk frem under selskabets navn.
  5. Vælg beregningsgrundlag, hvor "Gage (grundløn ekskl. tillæg)" er standard på almindelige pensionsudbydere.
  6. Vælg evt hvilket procent eller faste beløb, der betales af henholdsvis medarbejderen og virksomheden.
  7. Indsæt medarbejderens policenummer, der hos de fleste pensionsselskaber er medarbejderens CPR-nummer.
  8. Klik Gem ændringer.

Næste gang du bogfører lønnen bliver pensionen udbetalt til pensionsselskabet og står på medarbejderens lønseddel.

Tilføj pensionsordning med bankoverførsel

Hvis medarbejderens pension indbetales til bankkonto, kan du opsætte medarbejderens pension på følgende måde:

1. Gå ind under Medarbejdere > Ansættelse.
  2. Klik på Redigér.
  3. Under Pension klik på "Tilføj pensionsordning"
  4. Klik på drop down-menuen og vælg "<Bank account>".
  5. Indtast registrerings- og kontonummer.
  6. Vælg beregningsgrundlag, hvor "Gage (grundløn ekskl. tillæg)" er standard.
  7. Vælg evt hvilket procent eller faste beløb, der betales af henholdsvis medarbejderen og virksomheden.
  8. Indsæt medarbejderens policenummer, der hos de fleste pensionsselskaber er medarbejderens CPR-nummer.
  9. Klik Gem ændringer.

Næste gang du bogfører lønnen bliver pensionen udbetalt til bankkontoen og står på medarbejderens lønseddel.

Tilføj ekstra pensionsordning

Når du tilføjer en pensionsordning bliver der automatisk oprettet en knap med "Tilføj pensionsordning" nedenunder. Klik på knappen og indtast enten

Bogføring og indbetaling af pension

Pensionen bliver indberettet og betalt, når lønnen bliver bogført.

1. Gå til Virksomhed > Lønkørsler.
  2. Dobbeltklik på den aktuelle lønkørsel.
  3. Klik bogfør.
  4. Pensionen bliver automatisk indberettet, betalt og kommer på medarbejderens lønseddel.

Liste over pensionsselskaber, som understøttes af Gratisal

Når du tilføjer en pensionsordning til en medarbejder, kan du vælge mellem følgende pensionsselskaber i drop down-menuen:

• AP Pension
  • Alm. Brand Liv & Pension
  • Arkitekternes Pensionskasse
  • Bank/Pension
  • DIP
  • Danica Pension
  • Efterlønskassen
  • ISP
  • Industriens Pension
  • Juristernes & Økonomernes Pensionskasse
  • Lægernes Pensionskasse
  • Lærernes Pension
  • MP Pension (Pensionskassen Magistre & Psykologer)
  • Nordea Liv & Pension
  • PBU - Pensionskassen for Børne-&Ungdomspædagoger
  • PFA Pension
  • Pensam Liv
  • Pension DK (PensionDanmark)
  • Pensionskassen for Farmakonomer
  • Pensionskassen for Jordbrugsakademikere og Dyrlæger
  • SEB Pension
  • Skandia Link
  • Skandia Liv
  • TopDanmark Forsikring
  • TopDanmark Livsforsikring

Hvis jeres ønskede pensionsselskab ikke er på listen, kan I skrive til os på support@gratisal.dk, og vi vil forsøge at opsætte pensionsselskabet.