Opdateringer i Gratisal 2.4 - 16.01.2017

Gratisal har offentliggjort årets første opdatering. Læs mere her:

Fritvalgsordning og søgnehelligdage
I Gratisal kan I opspare medarbejdernes fritvalg/søgnehelligdage, og udbetale det med lønudbetalingen. De beløb, som medarbejderne optjener, bliver lagt til en saldo, som ikke udløber.
Du kan enten opstætte fritvalg/SH-dage på de enkelte medarbejdere, eller du kan opsætte det via en skabelon og udføre ændringen på flere medarbejdere. Udbetaling til medarbejdere kan enten foregå gennem løndata til den enkelte medarbejder, eller udbetaling af hele den opsparede saldi til alle eller udvalgte medarbejdereLæs mere her om aktivering, opsætning og udbetaling af fritvalg/SH-dage.

Nye satser for 2017
Gratisal har tilpasset systemet jævnfør SKATs ændringer i satserne for 2017. Disse ændringer træder i kraft i Gratisal fra og med denne opdatering. Dette betyder også, at hvis du skal bogføre løn for 2016, skal du bruge de gamle satser og derfor ændre satserne manuelt per lønpost. Se de nye satser her og læs en guide for, hvordan du redigerer satsen manuelt.

Forbedringer i redigeringsfunktionen

Når du klikker Redigér og udfører ændringer, har du nu mulighed for at kassere dine ændringer ved at klikke på Annullér. Hvis du forsøger at navigere til en anden fane, mens du er i gang med at redigere, får du en advarsel med muligheden for at gemme dine ændringer eller blive på siden.

Hvis du får en fejlmeddelelse, når du forsøger at gemme data, forbliver du nu i redigerings-billedet og har således mulighed for at rette fejlen og forsøge at gemme igen. Før blev man smidt ud af redigeringsbilledet og skulle starte forfra.

Drop-down menuerne udvides automatisk, når man klikker på dem. Mulighederne i drop-down menuen er adskilt med farvebaggrund, så det er nemmere at skelne dem fra hinanden.

Væsentlige ændringer

• Forbedret validering i datofelter
    Systemet viser nu klart, hvornår der er indtastet en ugyldig værdi. Tidligere risikerede man at indtaste en ugyldig værdi og tro at den var blevet gemt, fordi systemet ikke gav en fejlmeddelelse.
  • Korrigér saldi
    Funktionen ”Korrigér saldi” under Løndata vil nu resultere i en almindelig lønkørsel som har status ”Låst” og som skal bogføres manuelt før ændringerne får effekt.
  • CVR- og SE-numre
    Det er nu muligt at oprette virksomheder, som deler CVR-nummer, men har forskellige SE-numre. Ved oprettelse af ny virksomhed får du en advarsel, hvis du indtaster et CVR-nummer, der eksisterer i Gratisal, men nu har du mulighed for at fortsætte.
    Hvis jeres SE-nummer afviger fra jeres CVR-nummer, kan du angive SE-nummer under Virksomhed > Generelt.
  • Negativ skat
    Gratisal kan nu håndtere lønsedler med negativ skat, så længe det udbetalte beløb ikke er negativt. Der understøttes også negative feriepenge.
  • Tilføjelse til eIndkomst-rapport
    Ny indstilling til eIndkomst-rapporten som giver mulighed for enten at summere dataene for hvert felt, eller vise dem uspecificeret for hver enkelt medarbejder.
  • Egenbetalt pensionsbidrag på lønsedlen
    Øverst på lønsedlen fremstår ”Egenbetalt pensionsbidrag” nu med sin egen kategori. Tidligere stod det under ”Arbejdsgivers justeringer”.

Flere ændringer

• Det er nu muligt at slette en skabelon. Det kan du gøre under Virksomhed > Skabeloner > Mere.
  • Når du angiver et økonomisystem som er integreret til Gratisal, skal du først gemme ændringerne og så vises knappen ”Match til kontoplan”. Før gav det uønskede resultater, da man kunne klikke på knappen, før økonomisystemet var gemt.
    Forbedringer i integrationen til Billy, så de importerede poster nu oprettes på en separat kassekladde og med korrekt bogføringsdato.
  • Forbedret indtastning af procenttal: Hvis du taster en værdi lavere end 1, bliver det betragtet som en decimaltalsangivelse af den ønskede procentværdi. Eksempelvis vil indtastningen ”10” og ”0,10” begge give 10%.
  • Der kommer nu en specifik fejlmeddelelse ved netværksudfald. Før kom der blot en fejlmeddelelse om, at der var sket en uventet fejl.
  • Forbedret logik til indhentning af skattekort, som løser et problem, hvor Gratisal i nogle tilfælde ikke kunne registrere et skattekort på medarbejdere, selvom det fandtes hos SKAT. Når man forsøger at sende en anmodning om skattekort på en medarbejder, hvor en anmodning allerede afventer, vises der nu en advarsel.
  • Ved funktionen ”Glemt password” er det nu muligt at lade CPR-nummeret være blankt, hvis det ikke er blevet oplyst til Gratisal.
  • Vi har tilføjet ”Arbejdstimer” under ”Saldi” på lønsedler.
  • Det er nu muligt at angive afdeling på ansættelsesskabeloner.
  • ”Kom godt i gang”-listen overlapper ikke længere profilmenuen.
  • Forbedret advarselstekst ved ændring af virksomhedens bankkonto, når man har en aktiv Nets-aftale.
  • Vi har rettet en fejl, som gjorde at lønkørsler i nogle tilfælde fik duplikerede numre.
  • Forbedringer i det engelske sproglag.
  • Ved første login, vises der nu en pop up-besked, som beskriver, hvordan man redigerer data.